Annons:

LÄNET: MAN DÖMS FÖR ATT HA VÅLDTAGIT SIN DOTTER

En man från Mönsterås döms till 7,5 års fängelse för flera grova barnvåldtäkter mot sin dotter. Foto: Jakob Karlsson

LÄNET: MAN DÖMS FÖR ATT HA VÅLDTAGIT SIN DOTTER

En man i 60-årsåldern får 7,5 års fängelse för bland annat grov barnvåldtäkt, övergrepp i rättssak och grov fridskränkning. 

Annons:

Anmälningar kom in till socialförvaltningen i Mönsterås under slutet av december 2019. Det var larm om ett barn som bodde hos sin pappa som var ensam vårdnadshavare och rapporterna var att flickan inte mådde bra.

I januari följande år omhändertogs flickan enligt LVU. Det var när hon placerades på ett familjehem som hon började att berätta vad hon varit med om. Det har handlat om att hon blivit slagen när hon inte har städat och att hon upprepade gånger blivit misshandlad. En gång så illa att hon fick åka ambulans – fadern sa då att hon ramlat i skolan. För att dölja blåmärken har pappan lagt på tandkräm och tvingat henne att använda långärmade tröjor.

Pappan förklarar detta med att hans dotter ofta frös och behövde klä på sig. 

Över en halv miljon i skadestånd

Mannen, cirka 60 år, har flera gånger förgripit sig på henne. Upprepade gånger handlade det om fullbordade våldtäkter. Och mannen har vid ett tillfälle varit rädd att flickan blivit gravid. Han döms för fem fall av grov våldtäkt mot barn, grov fridskränkning som pågått under tre års tid och övergrepp i rättssak. Han har bland annat hotat att döda henne om hon anmälde honom. 

Han döms mot sitt nekande på alla punkter han åtalas för. Straffet blir 7,5 års fängelse och 550 000 kronor i skadestånd till sin dotter.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvimmerby.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt