Annons:

Efter sju månader – nu öppnar snart Royal igen

Simon Sauma är förstås glad över att kunna öppna Royal igen. Foto: Arkivbild

Efter sju månader – nu öppnar snart Royal igen

Vattenskadan satte stopp för Café Royal. Men att det skulle dröja nästan sju månader trodde nog ingen.
– Det är det värsta som hänt, säger ägaren Simon Sauma.

Annons:

När Royal Bistro & Café hade öppet den 30 oktober 2020 kunde man nog inte tänka att det skulle dröja ända till maj 2021 innan restaurangen och caféet skulle öppna igen.

Royal tvingades stänga på grund av en vattenskada i källaren. Nu öppnar man dock snart igen, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om.

– Det känns skönt att äntligen kunna öppna igen. Sju månaders väntetid – det är det värsta som har hänt och så en vattenskada mitt i ett ekonomiskt krisläge, säger Simon Sauma, ägare till Royal. 

Välkommet besked

Den andra verksamheten – Mr Burger – har varit öppen hela tiden, men smällen har förstås varit tuff ekonomiskt. Under tiden har dock en hel del renoveringar och investeringar kunnat göras på Royal.

– Vi har passat på samtidigt som det här och gjort en stor investering. Vi har renoverat och satsat på ny pandel, nya tapeter, målat om och satsat på en helt ny inredning och bar, säger Simon Sauma.

Han säger att beskedet om att man snart öppnar igen är välkommet.

– Jag tror att det här kommer bli ett lyft. Man märker också att folk har saknat oss. När jag går på stan eller i affären, så frågar folk när vi ska öppna igen och nu är det äntligen dags igen.

"Kommer ta tid"

Helt spikat är det inte när det åter öppnas, men i slutet av veckan räknar Simon Sauma med att kunna låsa upp dörren igen. Han är också på jakt efter en ny kock, men säger att det är väldigt svårt att hitta någon. 

– Antingen blir det torsdag eller fredag som vi öppnar, säger han.

Simon Sauma hoppas förstås att turismen i Vimmerby ska komma igång igen efter pandemin.

– Folk börjar komma ut lite och vi går mot det gamla livet, men jag tror att det kommer ta tid. Alla måste vaccineras. Vi följer reglerna och kommer vara försiktiga, men det är också eget ansvar som gäller. Det får inte bli för stora grupper eller folksamlingar. Men vi får vänta på bättre tider och vi ser fram emot att Vimmerby ska blomstra igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt