Annons:

  • Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb

    Nu har Vimmerbys nya livsmedelsbutik uppe vid Vimmerby Camping öppnat. Foto: Simon Henriksson

  • Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb

    Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson står bakom satsningen.

  • Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb
  • Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb
  • Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb
  • Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb

Nu har Vimmerbys senaste livsmedelsbutik öppnat – skapar fler jobb

Vimmerby har fått en ny livsmedelsbutik. På fredagen öppnade Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd sin obemannade butik uppe vid Nossen.
– Det känns jättemagiskt, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Hela vintern har campingägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd arbetat med ett nytt projekt uppe vid Vimmerby Camping. 

Nu är man nästintill helt klara och redo att öppna Vimmerbys senaste livsmedelsbutik. Det blir också den första obemannade butiken.

– Vi har inte helt fått till fasaden än, men larmet är igång, övervakningen är igång, varorna är på plats och vi har fått in ungefär ändå hälften av varorna och ändå är det knökfullt. Det är 550 varor på plats och man köpa allt här. Allt från att du blir lycklig och träffar ditt livs kärlek på stranden så finns det skydd för det till att säkringen går i huset eller att man glömt mjölken till kaffet. Sortimentsbredden är som vilken livsmedelsbutik, men den är en tiondel så stor. Från det att man vandrar in i butiken med bank-id är man övervakad. Det är direktsirener för att motverka snatteri. Vi har inte testat själva, men vi hörde på avstånd hur det lät när det installerades, säger Hampus Thorstensson.

"Vilken butik som helst"

Butiken öppnades på fredagen och är nu möjlig för alla att besöka. Den är också öppen dygnet runt.

– Det ska kännas som vilken livsmedelsbutik som helst.

Var det givet för er att satsa på den här lösningen?

– Nej, hade vi inte haft ett coronaår ifjol hade vi byggt en ny infart med kombinerad butik och reception med möjligheten till obemannad service. Vi fick dock tänka i nya banor och vad man vill nu är verkligen att göra saker själv. Man vill inte stå och skaka hand med alla man träffar. Nu kan man gå in själv och man är max tre personer i butiken samtidigt. Då kändes det som det här rätt steg i rätt tajming. Det tillsammans med det nya bostadsområdet här uppe gör att vi kan få året runt-verksamhet.

Vad kommer det här betyda för behovet av personal på sikt?

– Vi kommer alltid vara i behov av personal. Med en obemannad butik kommer inte behovet av personal minska. Tvärtom så ökar vi upp bemanningen. Listan vi har nu är på 27 stycken till sommaren och ifjol när vi började, innan pandemin, siktade vi på 24. Vi kommer öka servicegraden och bemanningen. Det personliga mötet är jätteviktigt och personalen kommer finnas tillgänglig där gästen är.

Ambitionen är inte en butik för storhandling, säger Hampus Thorstensson.

– Vi kommer fokusera på närområdet och campinggäster i marknadsföringen. Vi konkurrerar inte med någon annan som vi ser det. Det finns väldigt många bra butiker som levererar en bra produkt i Vimmerby. Ambitionen är inte en butik där man storhandlar även om man kan göra, utan ambitionen är en jämnhög kvalitet med bra varor till ett bra pris. 

"Känns jättemagiskt"

Det finns också tankar på lokala samarbeten. 

– Vi vill gärna ha ett lokalt fokus. Vi vill ha flera lokala samarbeten kring grönsaker. Vi kommer ha bröd från Guldkringlan och sallader och baguetter från Bakfickan. Det kan vara svårt för en mindre aktör att komma in, men här har vi inte samma åtgång och då kan det vara ett alternativ.

Fredrik Nilsson, tidigare butikschef för Lifvs-butiken i Vena, har anställts som ny butikschef för de här två butikerna.

– Allt känns jättemagiskt. Vi började jobba för det i juli förra året och på resans gång har det blivit så mycket. Nu ska vi även ha samma koncept i Vena, så det här blir en testbutik inför Vena. Det verkligen bara rusar med känslor nu.

Bra bokningsläge

Läget för Vimmerby Camping totalt sett börjar också se allt bättre ut.

– Bokningsläget nu kontra 17 maj är som dag och natt. Det var som en propp där och bokningskorgen blev nästan full. Vi har fått nyanställa och tror verkligen på sommaren nu. Det är verkligen skilda världar mot ifjol. I juni hade vi andan i halsen, men nu kan vi gå mot något väldigt häftigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt