Annons:

Axelssons i Aby har hittat och plockat de första jordgubbarna. Inom en relativt snar framtid kan man köpa jordgubbar i gårdsbutiken och matbutiker i närområdet. Foto: Privat

Axelssons första jordgubbar är hittade och plockade: ”Vansinnigt goda”

Axelssons i Aby har hittat och plockat de första jordgubbarna från odlingstunnlarna. 

Annons:

Nu är de första jordgubbarna här. Axelssons i Abys tunnelodlingar för jordgubbar, 20 till antalet, ger extra tidiga jordgubbar och det är därifrån de har hittat och plockat de första jordgubbarna. 

– Vi har hittat några enstaka röda jordgubbar så vi i personalen fick smaka på varsin jordgubbe i går. Det är inget kommersiellt plock, det är alldeles för små volymer än så länge, säger Patrik Axelsson. 

Hur smakade årets första jordgubbe?

– Jordgubbssorten som vi har i tunnlarna är vansinnigt god. Vi jobbar mycket med sötare sorter. Jordgubbar svarar väldigt bra på sol och värme, det blir turboeffekt i kvadrat vad gäller mognadsprocessen. 

Andrzej Rog, driftledare för odlingarna på Axelssons i Aby, berättar att det blir ett preliminärt mindre plock till gårdsbutiken under nästa vecka och första leveranser till övriga butiker kan var aktuellt till nästa helg. Det är oklart när självplockningen kan dra igång. 

– I början av nästa vecka tar vi beslut om det blir utkörning till butikerna före nästa helg, säger Axelsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt