Annons:

Familjen Berisha nekas resning enligt gårdagens beslut. Foto: Privat / Pixabay

Ingen resning för familjen Berisha: "Ett slag i skallen"

Processenheten i Malmö tar inte upp den utvisningshotade familjen Berishas ärende till resning.
– Ett slag i skallen, säger familjens "farfar" Lennart Nilsson.

Annons:

Gårdagens besked om att domen från oktober ligger fast och att Vimmerbyfamiljen Berisha nekas resning var väntat, enligt Lennart Nilsson.

– Endast två procent får resning i det här läget men det är klart att vi är besvikna. Familjen, som redan innan mådde väldigt dåligt, mår ännu sämre sedan beslutet kom. Även om det var väntat blir det ändå ett slag i skallen för dem, säger Lennart Nilsson.

I beslutet står det helt kort att man inte har funnit att det finns några felaktigheter i resningsärendet.

– Det är förvaltningsöverdomstolen som fattat beslutet och det enda de tittar på är just om det begåtts några fel.

Liten strimma hopp

Nilsson berättar att barnen i familjen är i princip apatiska och kan inte göra någonting. Berishas framtid hänger nu på förvaltningsprocessenheten i Malmö.

– Blir det negativt besked i den instansen befarar jag katastrof. Jag har ringt och pratat med förvaltningsprocessenheten om när besked kan komma, men de kan inte svara på det. Det kan vara om en månad eller om en vecka. Jag har också frågat dem varför barnkonventionen inte verkar gälla i det här fallet, men det har de inte heller svarat på.

Som ett litet ljus i tunneln nämner Lennart Nilsson det stora engagemang som finns runt familjen. 4 000 personer har skrivit på namnlistor och 80 000 kronor har skramlats in till deras fond. Även socialen gör en stor insats och finns där varje dag, menar Lennart Nilsson.

– Det är flera privatpersoner som har ringt och velat göra något för familjen. Nu lutar det åt en manifestation. Datum är inte satt än men jag ska kontakta polisen. Det är inte kört utan det finns fortfarande hopp. Vi sätter vårt hopp till ett under och till förvaltningsprocessenheten, enhet 2, i Malmö.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt