Annons:

Positiv resultatutveckling på Vimmerby gymnasium

Årets studenter på Vimmerby gymnasium presterade bättre än genomsnittet i både länet och riket. Foto: Daniel Nestor

Positiv resultatutveckling på Vimmerby gymnasium

Högre betygspoäng och fler med gymnasieexamen inom tre år. Det är två slutsatser av Skolverkets resultatrapport för gymnasieskolan.
– Siffrorna är ett kvitto på väl utfört arbete av mina medarbetare på gymnasiet och eleverna som läser där, säger Alf Olsson, verksamhetschef för gymnasium och vuxenutbildning.

Annons:

Avgångseleverna på Vimmerby gymnasium presterade bättre än både länssnittet och rikssnittet. Dessutom är trenden positiv – resultaten har förbättrats under de två senaste åren.

– Det är roligt att vårt arbete ger resultat. Eleverna har gjort ett fantastiskt jobb och uppnått bra betyg vilket vi alla gläds åt. Lärarna har stort engagemang för sitt arbete och det bidrar till att eleverna utvecklas. Vi har under ett par år haft ett skolutvecklingsprojekt med mål att bland annat höja måluppfyllelsen. Siffrorna visar att vi är på rätt väg, säger Anna-Kristina Mäkitalo, rektor på Vimmerby gymnasium.

Klart bättre än rikssnittet

Andelen som tog examen från nationella program inom tre år ökade till 84 procent, vilket är betydligt bättre än rikets 75 procent.

Den genomsnittliga betygspoängen för nationella program ligger på 14,4, för yrkesprogram på 12,8 och för högskoleförberedande program på 15,3.

67,9 procent av eleverna på nationella program blir behöriga till högskolan, vilket är något färre än  läns- och rikssnittet. På högskoleförberande program blir 95,8 procent behöriga, vilket är fler jämfört med i länet och i riket.

Fler siffror från resultaten kan du hitta här.

 "Extra roligt"

 Alf Olsson, verksamhetschef gymnasium/vuxenutbildning, anser att skolans förändrade arbetssätt gett resultat.

– Skolan följer ett inslaget skolutvecklingsspår som jag tror bidrar stark till dessa resultat. Även om ingen annan än eleven kan ta ansvar för sina studier så kan vi försöka ha en miljö som stimulerar till studier. Då kan lärare och personalen få förutsättningar att ta eleven ett steg längre än vad eleven själv trodde var möjligt. Sen är det är extra roligt att vi placerar oss så bra i relation till andra kommunala skolor i länet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt