Annons:

Områdeschefen:

Alf Olsson, områdeschef på Vimmerby gymnasium, menar att det inte finns någon mörkläggning.

Områdeschefen: "Finns ingen mörkläggning hos oss"

Elever vittnar om att flytten av Fabriken tystats ned och mörklagts för gymnasiets elever. Områdeschefen Alf Olsson har svårt att ta in den kritiken. – Det finns ingen mörkläggning, säger han.

Annons:

Enligt ett beslut fattat av den numera nedlagda kultur- och fritidsnämnden ska Fabrikens verksamhet flyttas till Kulturskolan i A-huset intill Vimmerby gymnasium. Men områdeschefen Alf Olsson och läraren Tony Carlsson har uttryckt en avog inställning till det. Nu kommer även kritik från eleverna mot flytten – som menar att det kommer försämra gymnasiets förutsättningar kraftigt. 

Dessutom menar fyra elever vår tidning träffat att flytten försökts tysta ned av gymnasiets ledning. 

– Det stämmer inte alls. Vi har gjort skrivelser om det här och vår syn. Nylige har jag skrivit att så länge man inte har pengar för att renovera A-huset så vill vi gärna nyttja det. Vi har tagit fram en risk- och konsekvensanalys, säger områdeschefen Alf Olsson. 

Känner du inte igen bilden av att det här har mörkats för eleverna?

– Det finns ingen mörkläggning, vi vill sprida så mycket information vi kan om det. Men det är politiken som beslutar var vi ska vara och vilka lokaler vi tilldelas. Vi har bra kostnadstäckning för våra lokaler och är gärna kvar om de behöver renovera.

Varför tror du att elever känner att det här mörkas?

– Jag känner inte till det, så jag har inte alls upplevt det. Elevrådsorganisation är jättestor och jag vet inte om frågan varit uppe där? Vi har sagt att vi är öppna för elevrådet, vill de att en rektor ska komma och förklara något och svara på frågor så är det helt okej. 

"Kan vara med"

Områdeschefen hoppas inte att det är många elever som upplevt att det skett en mörkläggning kring frågan. 

– Jag hoppas inte att de ska upplevas så i någon större utsträckning. Det här är ingenting jag har hört och jag har både skrivit och sagt att jag kan vara med på elevrådets stormöte om det är så och ta upp det här. 

Alf Olsson har tidigare uttryckt sin inställning i frågan om Fabrikens flytt. Då lät det så här:

– A-huset har vi haft tillgång till sedan lång tid och det passar bra för oss. Byggnaden är gjord för klassrum. Vi har inget akut behov av lokaler, men 2017 tror jag att vi har behov av mer lokaler. Då kommer asylärendena ha behandlats och nysvenskar placeras i kommunerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt