Annons:

Åklagaren om människorovshärvan:

Linda Caneus är åklagare i ärendet med de fyra Vimmerbyungdomar som misstänks för människorov och medhjälp till människorov. Foto: Anders Blank

Åklagaren om människorovshärvan: "Hinner mycket på två timmar"

Totalt fyra personer misstänks för människorov respektive medhjälp till människorov. Samtliga är hemmahörande i Vimmerby kommun.
– Det har skett på platser i Vimmerby kommun, säger åklagaren Linda Caneus.

Annons:

Under fredagsmorgonen begärdes först två unga personer i knappa 20-årsåldern häktade för medhjälp till människorov. Det rör sig om en ung man och en ung kvinna.

Senare på fredagen begärdes också två män i 20-årsåldern, sedan tidigare kända av polisen och bosatta i Vimmerby kommun, häktade för människorov och grov misshandel. 

Häktningsförhandlingen för den man som misstänks för medhjälp till människorov är avslutad och han sitter nu häktad. Vid 15-tiden pågår häktningsförhandlingen mot den unga kvinnan och just nu är det paus där. 

Mot de två män som misstänks för själva människorovet och den grova misshandel väntas häktningsförhandlingen hållas under lördagseftermiddagen. Det ska röra sig om en målsägande.

– Jag kan inte kommentera något kring utredningen, då det föreligger kollusionsfara, säger åklagaren Linda Caneus, som leder ärendet. 

Två timmar förra fredagen

Kollusionsfara innebär att det finns risk att den misstänkta försöker undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. De två yngre personerna nekar båda till brott. 

– De andra två vet jag inte.

Brottstiden är satt under två timmar den 15 december.

– Man hinner mycket på två timmar, säger Linda Caneus.

Är det en adress i Vimmerby som är brottsplatsen?

– Det är på flera olika platser i Vimmerby kommun. 

Vad är skillnaden i vad de här fyra ska ha gjort?

– Det beror på just det, om man är gärningsman eller medhjälpare. 

Vad kan du säga om vad som ska hänt?

– Det kan jag inte gå in på. 

HÄR kan du läsa mer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt