Annons:

Hovrätten fastställer dom för sexuellt övergrepp mot barn

Hovrätten fastställer domen mot den man som dömts till fyra månaders fängelse för upprepade sexualbrott mot barn. Foto: MostPhotos

Hovrätten fastställer dom för sexuellt övergrepp mot barn

Göta hovrätt fastställer domen mot den 35-årige man från norra Kalmar län som dömts till fängelse för upprepade sexualbrott mot barn. 

Annons:

Mannen, som är hemmahörande i Västerviks kommun, dömdes tidigare i år till fyra månaders fängelse av Kalmar Tingsrätt, som ansåg att mannen gjort sig skyldig till tre fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt övergrepp mot barn.

Övergreppen mot den unga flickan ska ha begåtts vid flera tillfällen från januari 2018 till juli 2020 på en adress i Västerviks kommun genom att mannen ska ha tagit på flickans rumpa, bröst och mellan hennes ben utanpå kläderna. Vid det sexuella övergreppet skulle mannen ha berört flickans underliv och rumpa direkt på huden. Flickan var under tio år vid samtliga händelser.

Ville det skulle ogillas

Mannen har helt förnekat brott och överklagade tingsrättens dom från november till Göta hovrätt, där han yrkade att både åtalet och målsägarens skadeståndsanspråk skulle ogillas i sin helhet. I andra hand att hovrätten skulle bestämma en icke frihetsberövande påföljd, eller åtminstone lindra straffet, och skriva ner skadeståndet som tingsrätten bestämde till 41 000 kronor, i huvudsak för kränkning, men också för sveda och värk.

Hovrätten, som var enig, fastställer tingsrättens domslut både vad det gäller påföljden och skadestånd. 

”Hovrätten värderar emellertid bevisningen på samma sätt som tingsrätten och finner att de åtalade gärningarna är styrkta, samt att respektive brott ska rubriceras så som tingsrätten gjort. Tingsrätten har, med beaktande av den tid som gått sedan gärningarna begicks, stannat för fyra månaders straffmätningsvärde. Enligt hovrättens bedömning är straffmätningsvärdet inte lägre än så”, står det i domen.

Domen kan överklagas.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt