Annons:

Familjeutställning visas på Warmbadhuset under två helger

Systrarna Yvonne Carlsson och Ulla-Britt Svensson ställer ut sina alster på Warmbadhuset. Foto: Ossian Mathiasson

Familjeutställning visas på Warmbadhuset under två helger

Systrarna Yvonne Carlsson och Ulla-Britt Svensson och Yvonnes son Anton Carlsson ställer ut sina tavlor på Warmbadhuset i Vimmerby under den närmaste tiden. 
– Det är alltid kul att göra saker tillsammans, säger Yvonne Carlsson.

Annons:

I morgon väntar vernissage för en ny utställning på Warmbadhuset i Vimmerby. Den går under namnet ”Målario – två systrar och en son”. Systrarna Yvonne Carlsson och Ulla-Britt Svensson och Anton Carlsson, son till Yvonne, ställer ut sina alster fram till nästa helg. 

– Jag målade 30 tavlor när jag var ung, hade uppehåll i nästan 20 år och började måla igen under pandemin 2020. Min och Ulla-Britts morfar var konstnär och målade marmoreringar i kyrkor och på centralstationen i Stockholm. Jag tycker om att måla abstrakta motiv med färg, former, kombinationer och djup och gärna landskap, säger Yvonne Carlsson. 

Målat akvarell i 25 år

Ulla-Britts intresse för att måla akvarell började för 25 år sedan och den konstnärliga ådran kommer bland annat från hennes morfar. 

– Jag minns speciellt rullgardinen i köket hos dem i Källåsen i Lönneberga. På den hade han målat ett vackert motiv av en sommaräng. Jag målar vattenakvarell och det gäller att man tänker sig för då man måste spara på det vita området, säger Ulla-Britt Svensson. 

Anton Carlsson började måla tillsammans med Yvonne i slutet på sommaren 2021 och tycker om att måla abstrakt med antingen akryl eller spackel.

Utställningen håller vernissage i morgon (lördag) och går att bevittna fram till den 18 september. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt