Annons:

Får pris för sitt arrangemang i Lönneberga

Bilträffen i Lönnebergs får pris av Motorhistoriska Riksförbundet. Foto: Läsarbild

Får pris för sitt arrangemang i Lönneberga

Cirka 1 500 personer kom till Lönneberga på nationaldagen. Nu uppmärksammas arrangemanget nationellt. Arrangörerna Anita Trybom och Pål Marnetoft har utsetts till vinnare i tävlingen "Kultur på väg".

Annons:

Priset delas ut av Motorhistoriska Riksförbundet  och Nostaliga Magazine och går till ett arrangemang som lyfter bevarandet av historiska fordon. Cirka 210 fordon och 1 500 personer besökte arrangemanget i Lönneberga på nationaldagen. 

Prisutdelningen sker vid årets sista träff vid hembygdsgården i Lönneberga den 13 augusti. Motiveringen lyder: "På helt ideell basis, och med ett stort personligt engagemang, genomför arrangörerna årligen de välbesökta träffarna för historiska fordon i Lönneberga, med målet att glädja alla som älskar det fordonshistoriska kulturarvet."

– Inte trodde jag att lilla vi kunde vinna stora Kultur på väg, säger Anita Tyrbom till Motorhistoriska Riskförbundets hemsida. 

Stig Sjöberg är publisher på Nostalgia Magazine: 

– Det engagemang som Anita och Pål år efter år lägger ner på bilträffarna i lilla Lönneberga är ett utmärkt exempel på den ideella kraftens betydelse för att intresset för gamla fordon ska bestå. Här kan man verkligen säga att alla inom hobbyn är som en enda stor familj, säger han. 

I samband med träffen samlade företaget EVM Mekanik in pengar till Bond och cytiska fibrosfonden. Bakom insamlingen stod Veronica Strömberg, Daniel Jönsson och Niklas Johansson. Totalt samlade man in 1 330 kronor. 

– Vi väljer att skänka pengar dit för vi har personer som drabbats av detta så vi gör allt för att bidra, skriver Strömberg till Dagns Vimmerby. 

 


Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt