Annons:

Felicia, 19 år, ska ha sin första utställning –

”Jag blev kär i en anime, typ!” heter Felicia Anderssons premiär. Zelda är favoriten och konstverket heter ”Water lily”. Foto: Micce Rylander

Felicia, 19 år, ska ha sin första utställning – "Känns overkligt"

Hennes byrålådor svämmar över av mer eller mindre färdiga blyertsteckningar. Nu ska 19-åriga Felicia Andersson från Södra Vi ha sin första konstutställning.
– Allting började med att jag blev kär i en animé typ, säger hon och har konstutställningens namn klart för sig.

Annons:

Anime är en japansk konstform. Den startade i filmens animerade värld, idag finns de personliga karaktärerna överallt där film, Youtube och TikTok finns.

– Min anime heter Zelda. Spelserien ”The Legend of Zelda” skapades av Shigeru Miyamoto, som även utvecklat Super Mario.

– Jag gillar hennes styrka, tillägger Felicia. Zelda är smart och snygg och löser allting.

Firar med varm choklad

I morgon söndag öppnar Felicia Anderssons första konstutställning, "Jag blev kär i en animé, typ! Premiären blir på Värdshuset i Gullringen där Clara Rylander också firar att ”Konstpauserna på värdshuset” går i mål med varm choklad och vispgrädde.

Även det har en koppling till Felicia som utöver dataspel även älskar att fika, speciellt varm choklad med vispgrädde och Marshmallows.

Är du nervös?

– Det känns pirrigt att höra vad besökarna tycker, men mest roligt och spännande, säger Felicia Andersson. Jag tecknar egentligen bara för mig själv. Tycker om att låta pennan skapa. Det är som en njutning och avslappning. Det handlar egentligen inte alls om att bli klar, men att se mina bilder klara, ramade och upphängda på galleri känns overkligt, men spännande.

Utställningen visas även nästa söndag.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt