Annons:

Linder återvänder för ny konsert: ”Som ett andra hem”

Erik Linder kommer tillbaka till Vimmerby för en ny julkonsert. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Linder återvänder för ny konsert: ”Som ett andra hem”

Erik Linder har radat upp välbesökta välgörenhetskonserter i Vimmerby de senaste åren. I början av december gör han ett nytt stopp i Vimmerby.
– Vimmerby känns som ett andra hem för mig, säger Erik Linder.

Annons:

Erik Linder slog igenom efter att ha gått till final i Talang för tio år sedan och julalbumet ”Röda dagar”, som släpptes 2013, blev startskottet på hans julkonsertsturnéer. 

Han gjorde sin första konsert i Vimmerby 2017 och kom tillbaka med en bejublad Ted Gärdestad-konsert tillsammans med Fredric Wide och Ludvig Jerner i Vimmerby kyrka i mars 2017. Både 2017 och 2018 kom trion tillbaka för julkonserter och i december blir det tredje julkonserten på lika många år. 

– Det är superkul. När vi gjorde Ted Gärdestad-konserten våren 2017 var det smockfullt i kyrkan och vi fick ett otroligt bra mottagande. Vi var jätteglada när vi åkte härifrån och kände att vi måste komma tillbaka. Vi har fått fin respons från besökarna, säger Erik Linder. 

Har en stark koppling till Vimmerby

Förklaringen till varför Vimmerby betyder lite extra för Erik Linder är för att han har delar av familjen bosatt i staden. 

– Vimmerby känns som ett andra hem för mig. Min mamma och hennes man bor i Vimmerby, likaså min ena syster. Jag har också en syster som bor i Hultsfred. Jag spenderar väldigt mycket tid här så det känns givet att komma hit och göra konserter, säger Erik Linder. 

Precis som i fjol arrangeras konserten i samarbete med Vimmerby bowlingklubb och äger rum i Folkets Park. 

– Jag har skrivit en ny julsaga som går parallellt med musiken under hela kvällen. Julsagan är förinspelad av min farfar som har läst in den i studion. Det blir en kväll med de klassiska låtarna som man vill höra på julen blandat med mycket humor och julsagan, säger han. 

Julturnén sätter igång i slutet av november och ett av åtta stopp görs alltså i Vimmerby. 

– Vi längtar, det var så mysigt i parken förra året. Vi ser fram emot att komma tillbaka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt