Annons:

Stadsmuseets nya utställning skjuts på framtiden

Det kommande utställningen på Stadsmuseet Näktergalen om tidningsstaden Vimmerby skjuts på framtiden. Foto: Vimmerby kommun

Stadsmuseets nya utställning skjuts på framtiden

Den planerade utställningen på Stadsmuseet Näktergalen, Tidningsstaden Vimmerby – sex redaktioner för 7 000 själar, skjuts på framtiden. Och som med så mycket annat i dessa tider stavas orsaken; ”corona”.

Annons:

I november var det tänkt att utställningen Tidningsstaden Vimmerby – sex redaktioner för 7 000 själar skulle dra igång.

Så blir det inte.

I dag tillkännagav museiföreståndaren Gunilla Gustafsson att man har beslutat att skjuta utställningen på framtiden. Om allt går enligt planerna så ska man istället visa den med start sommaren 2021.

"Känns rätt"

– I dessa coronatider, och då lättnader på restriktionerna sannolikt inte kommer ske i någon större omfattning, känns det rätt att skjuta fram utställningen.

– Den här utställningen är för bra för att köra mitt i coronatider när många personer med all rätt inte vill ge sig ut. Vi har fått enorm respons på den och vill verkligen ge chansen till alla att kunna se den, säger Gunilla Gustafsson.

I dagarna avled också Vimmerbybördige Bo Eriksson, som var en av personerna bakom utställningen. Hade det någon påverkan på ert beslut?

– Vi hade pratat om det redan innan detta tragiska inträffade, men nu kändes beslutet ännu enklare att ta. Det är klart att vi tappade lite geist, men nu ska vi verkligen fortsätta jobba i Bosses anda och ändå göra det bästa av situationen, säger Gunilla Gustafsson.

Aktiverar plan B 

I och med den uppskjutna utställningen aktiverar museet nu plan B.

– I slutet av november kommer vi vara klara med en utställning med nytagna foton på byggnader och detaljer runt om i kommunen. Här ska besökarna få sig en funderare kring mer eller mindre kända detaljer och var de kommer från.

– Det blir ett bra alternativ, men mer coronaanpassat och kanske inte med samma anstormning av besökare. Sedan har vi lite annat på gång till jul också, så det kommer bli en bra höst och vår på Näktergalen i alla fall, säger Gunilla Gustafsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt