Annons:

ANRIKT VIMMERBYFÖRETAG SÅLT – DANSKA ÄGARE TAR ÖVER

Vimmerbyföretaget Ultra Tan har sålts. Foto: Simon Henriksson

ANRIKT VIMMERBYFÖRETAG SÅLT – DANSKA ÄGARE TAR ÖVER

Det anrika Vimmerbyföretaget Ultra Tan AB har sålts. Ägaren Leif Bring släpper sitt bolag efter nästan 30 år.
– Det är blandade känslor, säger han.

Annons:

1992 tog Leif Bring över driften av Ultra Tan AB. Nu står det klart att Vimmerbyföretagen Ultra Tan och Intercedo Kapital AB sålts till danska ägare. 

Ultra Tan kommer även fortsatt ha sitt huvudkontor på Lagergatan i Vimmerby. Ultra Tan producerar produkter för solstudios, gym och fitnessbranschen. Intercedo Kapital tillhandahåller finansieringstjänster åt Ultra Tans kunder. 

– Det är nästan en livstid jag har haft Ultra Tan höll jag på att säga, så det är klart att det är blandade känslor. På ett sätt hinner jag inte att ta hand om bolaget längre eftersom jag jobbar mycket med ett läkemedelsbolag där jag är styrelseordförande och är väldigt involverad. Många av de anställda har varit i 30 år, så visst finns det en viss separationsångest, säger Leif Bring. 

När blev affären klar?

– Vi kom överens i juni, men det har tagit lite tid innan avtalet har bottnat. 

Vill du kommentera något om köpeskillingen?

– För mig har det viktigaste varit att det blev bra ägare som tog över, så det är inga stora pengar vi pratar om. 

"Kan inte tänka mig bättre ägare"

Leif Bring lämnar nu över till Henrik Marx som blir ny vd för verksamheten. Henrik Marx har arbetat i den skandinaviska solariebranschen sedan 1998.

– Jag har svårt att se att man skulle kunna hitta bättre ägare än de som tar över verksamheten nu. Det är bra folk som kommer in och jag hoppas att bolaget ska fokusera så mycket på verksamheten som det är värt. Henrik är mycket kunnig och erfaren. Han är styrelseordförande i den danska solarieföreningen och tillika medlem i den europeiska branschorganisationen ESA där har har också sett till att tillvarata svenska intressen. Jag kan inte tänka mig en bättre vd, säger Leif Bring.

Henrik Marx kommer ha med sig sin affärspartner Carsten Riis. 

– Tillsammans med min affärspartner Carsten Riis ser jag fram emot att vidareutveckla Ultra Tan AB i Sverige till en ännu starkare position. Ultra Tan är unikt med tanke på den stora kunskap som finns om branschen i bolaget där flera medarbetare har varit verksamma i mer än 30 år. Jag ser fram emot att tillsammans med dem vidareutveckla Ultra Tan, säger han i ett pressmeddelande.

Hade ett 30-tal anställda

Som mest hade Ultra Tan ett 30-tal anställda. Nu arbetar lite mer än en handfull personer i verksamhet.

– Vi hade stor produktion när det var som störst, men just nu producerar vi i stort sett ingenting. De nya ägarna vill inte producera, det är inte deras bakgrund, och de har ett fantastiskt nytt koncept som är intressant. Jag tror att det kommer bli bra, säger Leif Bring.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt