Annons:

ANRIKT VIMMERBYFÖRETAG FÖRSATT I KONKURS

Det anrika bolaget Ultra Tan i Vimmerby har försatts i konkurs. Foto: Arkivbild

ANRIKT VIMMERBYFÖRETAG FÖRSATT I KONKURS

Det anrika Vimmerbyföretaget Ultra Tan bytte ägare för drygt två år sedan. Nu har bolaget Xi2 Tan AB försatts i konkurs.
– Jag vet inte så mycket ännu, säger konkursförvaltaren Håkan Jansson.

Annons:

Efter nästan 30 år sålde Leif Bring sina företag Ultra Tan och Intercedo Kapital AB till danska ägare. Ultra Tan, som producerar produkter för solstudios, gym och fitnessbranschen, skulle vara kvar på Lagergatan i Vimmerby.

Ny vd för verksamheten blev Henrik Marx. I januari i år hade vår tidning en intervju med Henrik Marx, där han såg positivt på utvecklingen för företaget. 

– Ultra Tan AB omsatte cirka 15 miljoner kronor 2022. Jämför vi med året innan har vi nästan fördubblat försäljningen och kommer kanske också göra en liten vinst så det är vi mycket nöjda med, berättade han då. 

Den nya ägaren trodde då att det kunde bli nyanställningar under det här året. Men nu visar det sig att det anrika Vimmerbyföretaget är försatt i konkurs. Bolagsnamnet är numera Xi2 Tan AB. Konkursen inleddes den 12 september.

– Det är konkurs. Jag vet inte så mycket ännu. Jag ska träffa ställföreträdande personer inom bolaget i morgon för en intervju. Jag måste intervjua dem innan jag kan säga mer, berättar konkursförvaltaren Håkan Jansson.

Hur många anställda är det i bolaget?

– Jag har uppgifter om att det är fem stycken, men det är ingen idé att du frågar mig om mer just nu. 

Vad beror konkursen på?

– Jag sa just att jag bara pratat inledningsvis med företrädare och att jag måste intervjua dem i morgon innan jag kan säga mer. Men det finns ingen likviditet och därför har man försatts i konkurs. 

Hänvisar till konkursförvaltaren

Enligt allabolag.se hade man en omsättning på drygt 14,1 miljoner kronor 2022. Bolaget har sedan pandemin haft röda siffror.

I ett mejl till vår tidning skriver företagets vd Henrik Marx att Ultra Tan inte är i konkurs.

"Ultra Tan har varit ett registrerat varumärke sedan 2022. Det är Xi2 Tan AB vars ägare har varit tvungna att ansöka om konkurs. Vi har inte direkt några synpunkter på det utan hänvisar tills vidare till konkursförvaltaren", skriver Henrik Marx.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt