Annons:

VIMMERBYFÖRETAG LANDAR MÅNGMILJONORDER – AVTAL TECKNAT MED STORA KEDJOR

Mike Pinar (till höger) och hans son Maxi på La Plaza i Vimmerby har fått en beställning på 20 miljoner kronor för 2022. Foto: Ossian Mathiasson

VIMMERBYFÖRETAG LANDAR MÅNGMILJONORDER – AVTAL TECKNAT MED STORA KEDJOR

Vimmerbyföretaget La Plaza har landat en order värd 20 miljoner kronor. 
– Vi har sålt in produkter till flera stora kedjor i Skandinavien. Det känns jättebra, säger Mike Pinar, som driver La Plaza tillsammans med Paola Vergara. 

Annons:

Det har gått några år sedan Mike Pinar och Paola Vergara öppnade upp La Plaza i Vimmerby och verksamheten utökades med en godisbutik i Stuneks gamla lokal. 

Nu berättar Mike Pinar i en intervju med Dagens Vimmerby om att företaget har fått en beställning på 20 miljoner kronor för innevarande år. 

– Jag har under den senaste tiden varit på flera ställen i Turkiet och gjort de sista detaljerna. Jag reste mellan städerna Istanbul, Ankara och Konya och hade många inplanerade möten. Det var tredje Turkietresan på tre månader och nu börjar det gå framåt. Vi har landat en order på 20 miljoner, säger Mike Pinar. 

"Känns väldigt bra"

Affären handlar om leksaker och godis som har sålts in till flera stora kedjor i Skandinavien. Produkterna är egentillverkade i en fabrik i Turkiet och håller just nu på att packas för att fraktas till Sverige. Pinar vill i dagsläget inte nämna vilka kedjor det rör sig om. 

– Det känns väldigt bra eftersom vi har hållit på med det i ett halvår. Jag har tidigare intervjuer sagt att jag håller på med stora grejer och det är skönt att få det klart, säger Mike Pinar och berättar mer om affären. 

– Det är produkter som vi ska säljer, mycket godis och leksaker. Det rör sig om egenimport och egentillverkning plus att vi har en skandinavisk agentur som tillhör La Plaza Vimmerby AB. Det finns ett märke ”TooCool” som vi håller på och tillverkar produkter i. Det finns framtagna produkter plus att vi har mycket mer på gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt