Annons:

VIMMERBYHOTELL MILJONINVESTERAR – RESTAURANGEN BYGGS OM

Björkbackens vd Micael Glennfalk, Simon Johansson, Mathias Ljung och Anneli Rimås, tillträdande vd för Björkbacken. Foto: Ossian Mathiasson

VIMMERBYHOTELL MILJONINVESTERAR – RESTAURANGEN BYGGS OM

Björkbackens Karaktärshotell fortsätter investera i hotellet, stugbyn och restaurangen. Sommaren 2022 spås också bli rekordbra.
– Vi känner att vi vill lyfta och behålla hela anläggningen till en premiumnivå och då krävs det ekonomiska insatser, säger vd Micael Glennfalk.

Annons:

Björkbacken genomför just nu installation av individuell kyla och värme i varje hotellrum. Men parallellt med det görs också stora insatser i stugbyn och restaurangen.

– Kylan i rummen höjer vår standard mot internationell nivå. Vi får ett allt varmare sommarklimat samtidigt som vår huvudmålgrupp sommartid är barnfamiljer. Det är ingen bra semesterupplevelse att lägga en treåring i ett rum där det är 30 grader varmt. Kylanläggning gör att vi ökar vår attraktionskraft som fyrstjärnigt hotell, säger vd:n Micael Glennfalk i ett pressmeddelande.

Investeringen närmar sig miljonklassen på grund av en omfattande eldragning och nya centraler.

–  Det är inte okomplicerat att gå in i gamla fastigheter med detta, men vårt eget folk och våra leverantörer har lyckats mycket bra. 

Restaurangen byggs om

De senaste åren har stugbyn totalrenoverats och fått ett nytt servicehus. Nu sker nya investeringar där.

– Vi har nu gått in i stugornas överbäddar och lagt en ny sängbotten. Det blir mer lättstädat och ger bättre komfort. Man ska inte underskatta behovet av prisvärda campingstugor men de måste också ha en bra standard. Vimmerbys turism behöver olika slags boenden, och vi vill gärna inom Björkbacken ha olika erbjudanden.

Restaurangen har tillfälligt stängts i ett antal veckor och där genomförs också stora förändringar. Bland annat byggs restaurangen om och ska få nya möbler, nytt väggmaterial och en ny, mer modern, inredning.

– Mycket specialgörs efter köksmästare Simon Johanssons och Mathias Ljungs idéer, och vi vill gärna att de ska få en restaurang som kan bli deras skötebarn. Restaurangen byggdes 2007 och har bara fått mindre förändringar sedan dess. Nu går vi över allt, från sanitetsavdelningar, kök och matsal, säger Micael Glennfalk som dock är mån om de inslag som innehåller de olika karaktärerna:

– De är vårt signum, vårt namn och vår historia. De bidrar till att vi är unika.

Tror på hårt sommar

I dagarna färdigställs också en ny juniorsvit, också den med jacuzzi.

– Efterfrågan på våra sviter är stor och denna är nog inte den sista sviten vi bygger. Vi är inget Scandic, inget mainstream kedjehotell. Vi vill bygga vår egen profil och skapa vår egen attraktionskraft, allt utifrån ett humant, hållbart och klimatsmart perspektiv, säger Glennfalk.

Pandemin gav ett stort minus under 2020. Men redan 2021 var man på rätt sida igen – och nu tror man på en riktigt bra sommar. 

– Vi har stor efterfrågan och jämför hela tiden år från år. Det ser ut som om sommaren 2022 skulle bli ännu en rekordsommar om man ska göra prognos på det vi redan vet, säger Micael Glennfalk.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt