Annons:

FÖRETAG INVESTERAR 700 MILJONER I NY FABRIK – GER NYA ARBETSTILLFÄLLEN

IKEA Industry satsar 700 miljoner kronor i ny fabrik och två olika lager. VD Klas Franzén räknar med att produkter ska börja levereras ut från nya fabriken hösten 2024. Foto: Privat/Lotta Madestam

FÖRETAG INVESTERAR 700 MILJONER I NY FABRIK – GER NYA ARBETSTILLFÄLLEN

IKEA Industry investerar i en ny fabrik och två lager för närmare 700 miljoner kronor.
– Jag är jättestolt att vi har kommit fram dit och fått möjlighet att utveckla Hultsfred, säger vd Klas Franzén, som räknar med att satsningen ger runt tio nya arbetstillfällen.

Annons:

Totalt handlar det om en nybyggnation av en 20 000 kvadratmeter stor fabrik och två olika lager. En investering i storleksordningen 700 miljoner kronor.

– Det handlar inte om att vi ska börja producera någon ny produkt, utan nästa generation garderober och hyllor kan man säga. Med den nya fabriken kan vi höja vår produktionskapacitet och vara mer konkurrenskraftiga, säger Klas Franzén.

Hur ser tidsplanen ut för den här satsningen?

– Projektet sätter igång med ena lagret som vi kommer börja bygga omedelbart. Förhoppningsvis kan vi handla upp både maskiner och byggnader fram till sommaren. Exakt när det blir byggstart vet vi inte, men räknar med att börja leverera ut produkter hösten 2024.

Enligt Klas Franzén är det långt och hårt arbete som lett fram till det här beslutet att fortsätta satsa på IKEA Industry i Hultsfred.

Vad skulle du säga ligger till grund för satsningen, att den genomförs just nu?

– Det är många olika parametrar. Eftersom det rör sig om en stor investering ville vi vara säkra på att marknadsläget är rätt. Det handlar också om att vi utvecklats bra i Hultsfred och nu fått förtroendet att ta det här steget. Så det är många års arbete av många som gett det här resultatet.

Nya arbetstillfällen

Den senaste tiden har man bemannat upp med runt fem personer för att kunna driva projektet och när fabriken står klar räknar Franzén med ytterligare ett tiotal nya arbetstillfällen.

– Det är vad vi ser i första steget, tillägger han.

Vad är din känsla nu när ytterligare 700 miljoner kronor ska investeras?

– Jag är jättestolt att vi har kommit fram dit och fått möjlighet att utveckla Hultsfred. Det är ett fint kvitto på den kompetens och potential som finns i vår anläggning och jag ser verkligen att vi kan bli ännu starkare som möbelleverantör. Jag är jättestolt över hela organisationen – att vi gemensamt tagit oss dit, säger Franzén.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt