Annons:

  • Anna flyttar till nyrenoverad frisörsalong i Södra Vi: ”Fått det precis som jag vill ha det

    Anna Kumpumäki har gjort sin första arbetsvecka i hennes nya salong på Djursdalavägen i Södra Vi. "Jag tänker stanna här tills jag blir pensionär", säger hon. Foto: Ossian Mathiasson

  • Anna flyttar till nyrenoverad frisörsalong i Södra Vi: ”Fått det precis som jag vill ha det

    Så här ser den totalrenoverade frisörsalongen ut. Anna är numera den enda frisör med verksamhet i Södra Vi. Foto: Ossian Mathiasson

Anna flyttar till nyrenoverad frisörsalong i Södra Vi: ”Fått det precis som jag vill ha det"

Anna Kumpumäki är numera den enda frisör med verksamhet i Södra Vi. Hon har tagit över Anita Anderssons tidigare frisörsalong som har fått ett rejält ansiktslyft efter Tunet Bostäders renovering. 

– Resultatet är underbart, jag är så nöjd, säger Anna Kumpumäki. 

Annons:

Södra Vi-bon Anna Kumpumäki har under de sex senaste åren hyrt en stol på Anette Gunnarssons frisörsalong i centrala Södra Vi. Anette gick i pension och la saxen på hyllan i slutet av förra veckan och Anna låste i samma veva dörren till salongen för sista gången och flyttade sin frisörverksamhet till en ny lokal i Södra Vi. 

Hon har tagit över Anita Anderssons tidigare salong på Djursdalavägen där Nydahls hade en klädbutik förr i tiden. 

– När jag gick i årskurs tre och skulle följa med mamma eller pappa till jobbet under en dag ville jag hellre vara och hjälpa Anita i hennes frisörsalong. Att jag var här med henne för 20 sedan och att jag nu tar över lokalen är extra roligt, säger Anna Kumpumäki.

"Fått allt jag pekat på"

Några incidenter med den tidigare hyresvärden gjorde att hon i våras tog kontakt med Anita Andersson för att se vad som skulle hända med lokalen. 

– Jag visste att hon skulle sluta som frisör och hon sa att lokalen skulle göras om till hyreslägenheter så jag frågade om det var möjligt för mig att få hyra lokalen istället. Björn på Tunet Bostäder ringde upp mig och var väldigt positiv och tillmötesgående, säger Anna Kumpumäki. 

Tunet Bostäder har under de senaste månaderna totalrenoverat lokalen. 

– Jag har fått allt jag pekat på och fått det precis som jag vill ha det. Resultatet är underbart, jag är så nöjd. Jag vill verkligen framhäva deras service och bemötande som är riktigt bra. De har till exempel beställt en hiss som ska monteras vid entrén så salongen blir handikappanpassad, säger hon. 

Hon slutade på den tidigare salongen i torsdags och har sedan i måndags en ny lokal.

– Jag tänker stanna här tills jag blir pensionär. Jag försöker värna om Södra Vi och att det ska finnas en frisör för de som bor på landsbygden. Det finns de som inte vill åka in till Vimmerby och klippa sig. 

Ensam 

Anna är numera ensam frisör i Södra Vi då Anette och Anita har valt att lägga saxen på hyllan. 

– Jag hoppas att det kommer en till framöver. Vi har nu varit tre frisörer så jag har gått upp i tid för att kunna ta emot så många som möjligt, men jag täcker ändå inte allt. 

Vad ser du för utmaningar med att vara ensam frisör på orten?

– Det jobbiga är att säga nej och att jag tar på mig för mycket jobb. Jag ska försöka jobba så effektivt det bara går.

Hon hoppas att hennes nya frisörsalong blir en naturlig samlingspunkt för Södra Vi-borna. 

– Jag och Anette hade en bra atmosfär och det skapades en familjär känsla med kunderna som besökte oss. Det ska kännas naturligt att komma till min nya salong, umgås, dricka kaffe och ta en kaka. Jag har försökt skapa så mycket glädje att man ska bli glad när man kommer hit.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt