Annons:

  • Efter fina starten – jätten investerar i Vimmerby

    Jerker Ekelund är nöjd med den nya lösningen för Magasin 5. GB lånar ut en glassbil och delfinansierar ett nytt frysrum. Foto: Pressbild

  • Efter fina starten – jätten investerar i Vimmerby

    Jerker Ekelunds satsning har fått en kanonstart. Foto: Lotta Madestam

Efter fina starten – jätten investerar i Vimmerby

Glasscaféet Magasin 5 har fått en kalasöppning sedan premiären för några veckor sedan. Nu kliver leverantören GB in med flera investeringar i det lyxiga glassfiket.

Annons:

Det handlar dels om en glassbil som kommer att användas som tillfälligt frysrum och dels om att man bygger ett helt nytt frysrum i lokalen. Kostnaden för frysrummet ligger på 200 000 kronor och delfinansieras av GB. Glassbilen som GB lånat ut kostar runt en kvarts miljon.

Behovet av bättre frysmöjligheter har varit stort efter den flygande starten för Magasin 5 som säljer cirka 200 liter (cirka 120 kilo) glass om dagen exklusive mjukglass.

Det nya frysrummet ska ha plats åt ett ton glass.

– Rent praktiskt innebär det att man kan ha en helt annan överblick av sitt lager. I dag har vi frysboxar där vi staplar glass. I dag har vi 36 olika sorter och det är svårt att hålla isär dem i en frysbox. Det blir mer lätthanterligt och vår leverantör ser till att varorna hamnar på rätt plats. Det kommer bli jättebra, säger Jerker Eklund som driver Magasin 5. 

Vad har du fått för reaktioner från GB sedan öppningen?

– Det är bara toppen. De gick faktiskt ut i sitt interna nyhetsbrev och kallade det världens finaste glasscafé. Det kändes ganska coolt. Vi har blivit en toppkund för dem i Kalmar län på bara en vecka, säger Jerker Ekelund vars höga förhoppningar med råge infriats:

– Jag har trott att det kommer bli bra hela tiden, men det har blivit jättebra. Jag är alltid obotlig optimism, men när man ser att det bara öser på så tänker man bara: vad fan hände? Sedan är det så roligt med alla ungdomar som jobbar där nere, de är stolta och glada och gör ett otroligt jobb. Det känns som att de kan alla språk i världen förutom danska… Det är wow-känsla.

Diskussionen med GB om frysrummet inleddes efter att flera boxar gått sönder när det var som varmast.

– Då fick vi slänga en del tråg tyvärr och efter det fick vi den här hjälpen. Det är mycket glädjande förstås.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt