Annons:

Våffelbrukets vd om tvisten:

Våffelbrukets vd är sparsam med kommentarer om tvisten. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Våffelbrukets vd om tvisten: "Håller vi internt"

Vimmerbyföretagaren Jerker Ekelund och Våffelbruket befinner sig mitt i en tvist. Våffelbruket ska ha en skuld till Ekelund på 300 000 kronor.
"Exakt hur skudläget ser ut väljer vi att hålla internt", skriver vd Jon Sten i ett mejl.

Annons:

Jerker Ekelund satsade stort på ett glasscafé under namnet Magasin 5. I samband med det inleddes också ett samarbete med kejdan Våffelbruket. Nu befinner sig parterna i en tvist, där bolaget har en skuld till Jerker Ekelund på 300 000 kronor.

Bolaget saknar också F-skattesedel samt har mängder av betalningsanmärkningar, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta. Jon Sten, vd för Våffelbruket, svarar på våra frågor över mejl. 

"Exakt hur skuldläget ser ut väljer vi att hålla internt mellan Våffelbruket och Magasin 5, detta likväl som intäktsläget", skriver Jon Sten.

När kan ni reglera skulden?

"Ingen kommentar".

Varför har ni ingen F-skattesedel längre?

"Ingen kommentar".

"Öppna för samarbeten"

När det gäller företagets framtid är svaret också "ingen kommentar" men med ett visst tillägg.

"Ingen kommentar, mer än att det i dessa tider råder stor osäkerhet om hur framtiden generellt ser ut med rådande världsläge och ökade kostnader på till exempel elektricitet. Detta gäller inte bara Våffelbruket, utan alla företag i Sverige och Europa", skriver Jon Sten.

Vad händer med er närvaro?

"Vi är intresserade av att driva våra våffelbruk på platser med strategiska lägen, god lönsamhet och bra samarbetspartners. Finns de förutsättningarna så är vi öppna för samarbeten, oavsett var i Sverige det är. 

Expanderat kraftigt

Våffelbruket har expanderat kraftigt i Sverige det senaste året och gått från att ha ett ställe till att nu ha ett 20-tal. 

"Vi är i dag den ledande våffelkedjan i Sverige", skriver Jon Sten.

Varför har ni så många betalningsanmärkningar de senaste åren?

"Ingen kommentar". 

Kan ni få till något nytt samarbete med Jerker Ekelund framöver, tror du?

"Ingen kommentar".

Den 29 oktober hade Våffelbruket inga skulder hos Kronofogden. Redan tidigare i år berättade Dagens Vimmerby att Jerker Ekelund inte hade för avsikt att ha ett våffelbruk i lokalen intill Magasin 5. 

– Jag har varit väldigt tydlig med att jag inte avser att driva ett våffelbruk där igen, jag vill driva Magasin 5 och det är där inne man ska köpa sina våfflor. Det finns ingen mening med att ha dubbla uppsättningar och det är bättre att köra på Magasin 5. Det hade jag bestämt mig för redan innan det här med pengarna började, säger Jerker Ekelund.

Fotnot: Våffelbrukets vd ville läsa sina citat före publicering. Vi har nu väntat på svar i en vecka och publicerar därför artikeln.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt