Annons:

CHRISTIAN I ÖPPENHJÄRTIG INTERVJU – DÄRFÖR SÄLJER HAN HOTELLET

Christian Ryning har funderat fram och tillbaka, åtskilliga gånger, men nu bestämt sig för att sälja Palace Hotell. Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson

CHRISTIAN I ÖPPENHJÄRTIG INTERVJU – DÄRFÖR SÄLJER HAN HOTELLET

Det var inget lätt beslut att fatta. Christian Ryning har vacklat fram och tillbaka. Till att han nu tagit det definitiva beslutet att sälja Palace Hotell.
– Jag älskar ju egentligen mitt hotell, men den här sommaren har inte varit rolig. Jag har fått smaka på den småländska medicinen jag hört talas om men aldrig upplevt.

Annons:

Christian Ryning och Robert Lindberg tog över Palace Hotell 2018. Sedan dess har de satsat oerhört mycket tid och pengar på att bygga upp det lilla hotellet vid stationen.

Det blev en framgångssaga, med ofta fullbokad matsal och många hotellgäster, så tanken var att utveckla. Köpet av grannfastigheten, en anrik byggnad som går under namnet ”Stallet”, skulle möjliggöra en expansion.

Svårt beslut att fatta

Men, nu ligger hotellet ute till försäljning. Christian Ryning har vacklat fram och tillbaka upprepade gånger. Det har varit ett väldigt svårt beslut att fatta.

– Jag älskar mitt hotell, men nu har jag bestämt mig, säger han i en kommentar till vår tidning.

Vad var det som fick dig att ta beslutet?

– Jag har slitit ihjäl mig med hotellet. Jag tänkte bara göra en värdering på hotellet när mäklaren sa att det finns många par som vill köpa små hotell. Ofta är det så mycket att göra på dem och Palace Hotell är i så bra standard, så han undrade om jag var intresserad att sälja.

Han tar ett djupt andetag och fortsätter:

– Då var jag inte alls intresserad. Men så dog pappa i tidig ålder i somras. Det blev en väckarklocka, samtidigt som den här sommaren inte varit rolig, utan helt åt helvete. Jag har fått smaka på den småländska medicinen jag hört talas om men aldrig upplevt. 

Vill du kommentera det vidare?

– Det går så mycket rykten, och så har det bara blivit värre och värre. 99 procent av Hultsfreds befolkning är helt fantastisk, men det finns några få med illvilja. Folk har inte en aning om hur det är att jobba 18-20 timmar per dygn som jag gjort den här sommaren när jag stått och tvättat och manglat om nätterna eftersom det inte fungerade med tvätten i somras.

– Så efter allt har jag ställt mig frågan om det är värt att slita ihjäl sig? Därför tog jag beslutet att lägga ut hotellet till försäljning. 

Vad tror du om möjligheten att hitta en köpare?

– Det blir säkert inte lätt att sälja ett hotell så här års och med stigande räntor och elpriser. Är det menat att det ska bli sålt, så blir det. Men jag har ingen brådska. Vi får se hur det går. Jag är så utpumpad så det kanske är bra om det kommer in någon med ny energi.

Hotellet ligger ute till försäljning för tolv miljoner kronor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt