Annons:

Lokalt företag öppnar två nya showrooms

Bergs dotterbolag Timber Windows öppnar två nya showrooms. Foto: Arkivbild

Lokalt företag öppnar två nya showrooms

Bergs Timber, med säte i Vimmerby, öppnar via sitt dotterbolag Timber Windows två nya showrooms i Sverige.

Annons:

Det börsnoterade bolaget Bergs Timber med huvudsäte i Vimmerby förvärvade under 2021 ett brittiskt företag. Ett av varumärken som ingick i förvärvet var Timber Windows och nu påbörjas en internationell expansion med de första etableringarna utanför Storbritannien. 

Sedan tidigare har Timber Windows för närvarande 44 showrooms i England och omsätter cirka 200 miljoner kronor per år. 

"Timber Windows är ett unikt koncept för fönster och dörrar av trä för den privata husmarknaden. Verksamheten är uppbyggd kring en lokal närvaro med showrooms där kunder kan se exempel på olika produkter, bli inspirerade och samtidigt få kvalificerad rådgivning av kunnig personal inför ett beslut om köp av fönster eller dörrar. Produktion sker sedan helt kundorderstyrt för att passa in i befintlig fastighet, där Timber Windows även ombesörjer installation och detaljanpassning", skriver Bergs Timber i ett pressmeddelande.

"Lämpar sig väl för expansion"

Nu kommer två nya showrooms etableras i Sverige. Det blir ett i Saltsjöbaden utanför Stockholm och ett i Hovås, söder om Göteborg. 

– Introduktionen av Timber Windows i Sverige är helt i linje med vår strategi för att expandera verksamheten inom produktområdet Joinery. Varumärket och de kundanpassade tjänster som är kopplade till konceptet lämpar sig väl för expansion, säger Peter Nilsson, vd och Koncernchef för Bergs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt