Annons:

Företag köper loss fastighet som ägts av kommunen

Rautamo Wheel Fashion har nu köpt loss fastigheten av kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

Företag köper loss fastighet som ägts av kommunen

2014 stod det klart att Rautamo Wheel Fashion som första företag skulle etablera sig på industriområdet Östra Ceos. Då upprättades ett tomträttsavtal mellan de två parterna. Nu köper Rautamo loss industrifastigheten.
– Det har hela tiden varit avsikten, säger Rautamos Andreas Linder.

Annons:

När Rautamo bestämde sig för att satsa stort och bygga helt nytt i Vimmerby upprättades ett tomträttsavtal mellan kommunen och företaget. Det gjordes för att underlätta Rautamos finansering under etableringsfasen. Samtidigt villkorades en möjlighet för Rautamo att friköpa fastigheten till ett fastställt pris.

Under 2022 anmälde företaget sitt intresse för att friköpa fastigheten, vilket kommunstyrelsen nu sagt ja till. Friköpspriset är på drygt 2,7 miljoner kronor.

– Det upprättades ett tomträttsavtal när vi bestämde oss för att bygga och det var en möjlighet som fanns då. Vi valde dens trukturen och avsikten hela tiden har varit att vi ska köpa loss tomten. Att vi bestämde oss nu beror inte på någon särskild anledning, utan det passade bra nu, säger Andreas Linder, som tillsammans med Mikael Andersson driver Rautamo Wheel Fashion AB. 

Kommunen underlättade för företaget under uppstartsfasen och får nu täckning för tidigare nedlagda kostnader i industrimarken.

– Det har varit på tal länge och det här var det sista tomträttsavtalet som var kvar. Det är ordnat nu, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Sex anställda här

Rautamo, som jobbar med unika fälgar, har likt många andra märkt av tuffa tider. 

– Det är tufft som för alla andra. Det är en konjunktur som inte jobbar för konsumtion och det känns av. Vi står inte utanför konkurrens eller marknaden. Vi följer de trender som går i världsmarknaden och nu gäller det att vara smart med det man gör och välja rätt leverantörer och kunder, säger Andreas Linder.

Företaget har sex anställda i Vimmerby.

– Vi ser inte nattsvart på det här. Konjunkturer är som de är och det gäller att vara smart i högkonjunktur och orka sig igenom lågkonjunkturen. Det är givetvis ett allvarligt läge, men inget som vi inte varit med om förut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt