Annons:

  • Nu släpps Vimmerbyprofilernas premiärgin på Systembolaget

    Tobias Riberth, Robin Carlsson, Mathias Lennström och Mikael Carlsson står bakom satsningen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nu släpps Vimmerbyprofilernas premiärgin på Systembolaget

    Nu finns deras premiärgin på Systembolagets hyllor.

Nu släpps Vimmerbyprofilernas premiärgin på Systembolaget

I somras kunde vår tidning berätta om kvartetten som ligger bakom den nya spritfabriken i Vimmerby. Nu släpps deras gin på Systembolaget.

Annons:

Bakom Vimmerby Spritfabrik står Mikael Carlsson, Robin Carlsson, Mathias Lennström och Tobias Riberth. Fyra personer med olika kompetenser som ger en bra kombination. 

Kvartetten har i ett och ett halvt års tid haft en fast tid på onsdagar för att prova en massa olika sorter. 

– Vi är väl uppe i 40–50 olika varianter av ginrecept. Basen är alltid enbär och sedan varierar det med vad man väljer att tillsätta ginet med. Det har varit ett jäkla labbande för att hitta rätt. Vi har hittat en bra grundmodell som vi har finkalibrerat och jobbat vidare med, berättade Tobias Riberth i somras.

Då hade de fyra tagit fram en helt egen ginsmak.

– Den gin vi lanserar nu är en klassisk London Dry Gin. Målet med vårt första gin har varit att försöka få till en bred som funkar till merparten av de olika gindrinkarna och är ren och fin i smaken. Vi känner att receptet är mitt i prick, säger Fridell. 

Finns i Vimmerby, Hultsfred och Kisa

Målsättningen då var att komma ut med sin gin på Systembolagets hyllor i början av oktober. Det lyckades man med. Under måndagen släpptes deras "PreBatch Gin" på Systembolaget.

– Vi på Vimmerby Spritfabrik är glada att meddela att vår PreBatch Gin nu finns tillgänglig på hyllan på Systembolaget. Lanseringen har möjliggjorts tack vare den fantastiska respons som gin-entusiaster har visat sedan vi släppte den inför sommaren, säger Mathias Lennström.

Den finns nu på hyllorna i Vimmerby, Hultsfred och Kisa. Den finns även tillgänglig i beställningssortimentet i hela landet och på Systembolagets webbplats.

HÄR kan du läsa mer om satsningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt