Annons:

Totalsuccé för Zedigs Glass – nu satsar de på pastahus

Anneli Rimås och Johan Zedig satsar på pasta också.

Totalsuccé för Zedigs Glass – nu satsar de på pastahus

Årets sommar blev den första för Zedigs Glass. Succén blev total – med över 35 000 besökare.
Nu väljer Johan Zedig och Anneli Rimås att satsa på ett pastahus i samma lokal.
– Nu går vi all in, säger Johan Zedig.

Annons:

Johan Zedig och Anneli Rimås förverkligade till sist sina drömmar på att skapa en svensk variant av Ben & Jerrys. I somras öppnades Zedigs Glass bredvid Filmbyn Småland i Mariannelund. 

Hela sommaren kan beskrivas med ett enda ord: succé. 

– Vi är överväldigade. Från den 17 juni till den 20 augusti har vi haft 35 000 besökare. Det är långt över våra förväntningar och vi hade varit nöjda med hälften, säger Johan Zedig. 

Glassuget från allmänheten tog glassduon på sängen. 

– Det blev en del problem som vi fick lösa allt efterhand. Vi har tagit lärdom av det och nästa sommar kanske vi utökar med två kassor och ytterligare en frysdisk, så att vi kan få ett bättre flöde. Samtidigt kunde vi inte veta hur många som skulle komma. 

Positiv respons

Responsen från besökarna har mestadels varit väldigt positiva. 

– Många har kommit tillbaka flera gånger och det känns som att glassvalet har slagit väl ut, med en småländsk variant på Ben & Jerrys.

Nu hoppas man kunna fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi har lite på gång och har slängt ut några krokar, men vågar inte gå ut med det riktigt än. Vår förhoppning är att man ska kunna köpa glassen som take away längre fram. Nästa sommar börjar nog glassäsongen redan i maj också för oss. 

Satsar på pasta

Men överleva på bara glassen är inte tanken. Från och med i dag öppnar Zedigs ett pastahus också. 

– Vi kommer att satsa på mat i höst och vinter. Vi kör ett pastahus, i USA är Chicken Alfredo ganska stort och Anneli (Rimås) har pluggat i USA och det var hennes favorithak. Det blir som en svensk version av det och vi kommer att erbjuda pasta med lax, svamp och kyckling. På sikt hoppas vi på fler pastarätter. 

Pastan kommer gå att äta varje dag i veckan. 

– Vi kör det som lunch och middag. I framtiden kanske man kan äta en god pasta här med ett gott vin till. Vi jobbar långsamt, så att vi inte växer för fort. Vi tror dock mycket på det här och går all in. Smaker är viktigt för oss, och vi tycker att det här är något spännande, säger Johan Zedig och fortsätter:

– Men vi glömmer inte glassen för det. Runt jul kommer saffransglass och pepparkaksglass och i okober blir det äppelpajsglass. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt