Annons:

Matbutiken bygger om och investerar i ny teknik – här är prislappen

Ica Supermarket Vimmerbys butikschef Alexander Gustafsson är i full färd med butikens ombyggnation som kommer pågå i ytterligare några veckor. Foto: Ossian Mathiasson

Matbutiken bygger om och investerar i ny teknik – här är prislappen

För ungefär två miljoner kronor bygger Ica Supermarket Vimmerby om och investerar i ny teknik som ska lyfta upplevelsen i butiken. 
– Vi kommer satsa på elektroniska prisetieketter på alla varor i butiken, säger butikschefen Alexander Gustafsson.

Annons:

Tidigare i veckan berättade vår tidning om att Ica Supermarket Vimmerby har dragit igång sin ombyggnation. Förhoppningen är att kunderna lättare ska hitta bland de olika avdelningarna när ombyggnationen är klar om några veckor. 

– Vi vill samla ihop sortimenten och få butiken luftigare. Gången i mitten försvinner och det blir mer luftigt på sidorna. Som kund får man en bättre överblick över sortimentet. Många varor som ska vara tillsammans har varit utspridda på olika platser i butiken. Nu ska vi åtgärda det och gå igenom sortimentet och ta in det vi tycker saknas, säger Alexander Gustafsson, butikschef på Ica Supermarket Vimmerby. 

Ica Supermarket kommer bland annat samla ihop all smaksättning på ett ställe och det är likadant med pasta och ris, konserver och barnmat. 

– Det blir rätt mycket att flytta runt i ombyggnationen. Det är nu vi håller på som mest och det är som mest rörigt. Framöver kommer det vara lite mer finlir i butiken med nya kylar plus att vi ska sätta in elektroniska prisetiketter (pricer) i hela butiken, säger Alexander Gustafsson. 

Klara innan påsk

Ica Supermarket kommer även placera all dryck på väggen där de i dag har produkter för skönhet och hygien. 

– Den nya dryckesavdelningen kommer få ny inredning och ny belysning. Vi kommer även investera i nya drickakylar och placera chips tillsammans med godis. 

Ombyggnationen inleddes förra onsdagen och personalen har hunnit med mycket på en vecka. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Vi räknar med att vara helt färdiga runt vecka 10-11 (början av mars), det är i alla fall förhoppningen. Innan påsk ska det absolut vara färdigt. 

Alexander tog tillsammans med sina föräldrar Anders och Helen Gustafsson över butiken våren 2022 och har tittat på att göra denna ombyggnation rätt länge. 

– Jag började rita för ombyggnationen innan vi tog över butiken och tittade på vad vi ville förändra. Vi har velat göra det tidigare, men det har kommit andra saker i vägen och det är mycket att ta tag i när man tar över en butik. Det är väl aldrig perfekt läge för en sån här grej, men nu funkar det bra innan turistsäsongen drar igång igen. 

Investering på två miljoner kronor

Ica Supermarket ber på sociala medier om ursäkt för röran och hoppas på kundernas förståelse. 

– Överlag har reaktionerna varit ganska positiva, sedan är det såklart många som noterar att det är stökigt. Vi försöker jobba på så mycket vi bara kan nu för att bli av med det värsta. Det blir mycket tidiga morgnar och sena kvällar för att stöka undan så mycket som möjligt.

Investeringen uppgår till cirka två miljoner kronor. 

– De elektroniska prisetiketterna är en ordentlig investering och det kommer vi ha på allting i butiken. Vi investerar även i nya kylar, ny inredning och ny LED-lampor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt