Annons:

  • Så ser nya ägarnas framtidsutsikter för butiken ut:

    Anders, Alexander och Helen Gustafsson från Hultsfred tar över Ica Supermarket i Vimmerby och träffade personalen för första gången i dag. Foto: Ossian Mathiasson

  • Så ser nya ägarnas framtidsutsikter för butiken ut:

    De nya ägarna träffade personalstyrkan i dag och åt tårta för att fira att de tar över butiken i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Så ser nya ägarnas framtidsutsikter för butiken ut: "Känner heder och stolthet"

Anders och Helen Gustafsson från Hultsfred har pendlat till sin Ica-butik i Landsbro i tolv år. Nu väntar betydligt kortare pendling när de tar över Ica Supermarket i Vimmerby. 
– Det känns härligt. Det är en väldigt fin butik som vi tar över, säger Anders Gustafsson. 

Annons:

Vår tidning berättade tidigare i veckan att Helen och Anders Gustafsson tar över Ica Supermarket i Vimmerby efter Frida Hamrin och Dennis Dahlin, som har flyttat söderut och tagit över en Ica-butik i Skurup. 

Helen och Anders visade under hösten intresse för att ta över Vimmerbybutiken och fick i december besked om att de hade blivit utvalda av Ica. Papperna skrevs på i tisdags och det som återstår är överlåtelsebiten som lär ta ungefär en månad. 

– Vi är inne på checklistan som innebär att vi ska gå igenom allt på överlåtelsen mellan Frida och mig. Det är nya livsmedelstillstånd och avtal som ska undertecknas och flyttas över till mig. Som det ser ut i dagsläget så är det väl inte troligt att det blir klart innan den 1 april. Butiken kommer drivas av Dennis och Frida tills den dagen jag tar över och vi fortsätter att driva butiken i Landsbro tills att det kommer en ny handlare, säger Anders Gustafsson. 

Pendlat till Landsbro i tolv år

Anders och Helen Gustafsson har de senaste tolv åren drivit Ica Nära Brobyhallen i Landsbro och kommer dessförinnan från tolv år som ägare till Ica-butiken i Kristdala. 

– Vi har alltid pendlat mellan Hultsfred och Landsbro så det har blivit 16 mil om dagen i tolv år, säger Anders Gustafsson. 

Nu väntar nästa utmaning på Ica Supermarket i Vimmerby och Hultsfredsparet ser med stor tillförsikt fram emot det som komma skall. 

– Vi vill börja med lära känna våra medarbetare och kunder för att få en bild av läget. Butiken har genomgått en stor förändring så vi vill fortsätta i samma anda som nuvarande ägare med att utveckla butiken för framtida visioner och mål. Det vi vill göra är att öka servicen, tillgängligheten och personligheten som redan finns i butiken och det ska vi göra genom framtida projekt och investeringar. Vi vill givetvis sätta vår prägel på butiken. Startskottet har gått och det finns inga akuta grejer, säger Anders Gustafsson. 

Träffade personalen för första gången

Anders, Helen och sonen Alexander träffade personalen i Vimmerbybutiken för första gången på torsdagen. Det är ett 20-tal personer som jobbar i butiken.

– Vi fick bra kontakt med personalen och det är ett härligt gäng. Nu vill vi bara komma igång, säger Anders Gustafsson. 

Alexander Gustafsson kommer driva familjens nuvarande butik i Landsbro och har därefter för avsikt att flytta till Vimmerby.

Ica Supermarket i Vimmerby fick ett rejält ansiktslyft under Frida och Dennis ledning och de nya ägarna hyllar det arbete som har gjorts. 

– Vi känner både heder och stolthet för att ta över butiken med tanke på det som Frida och Dennis har gjort. De har gjort ett väldigt bra jobb. Vi vill att utvecklingen ska fortsätta. Vi kommer till en större butik och en större organisation än vad vi har haft tidigare. Vi har ökat omsättningen från 19 till 27 miljoner kronor i Landsbrobutiken och Ica i Vimmerby ligger på 72 miljoner, säger Anders Gustafsson.  

"Butiken har sin egen stil"

Helen Gustafsson ser fram fram emot att ta över en butik på ”hemmaplan”.

– Vi är på hemmaplan och det känns som att vi kommer hem efter att ha åkt till Landsbro i tolv år och Kristdala i tolv år, säger Helen Gustafsson.

Vad är det bästa med butiken?

– Att det är så fräscht och att butiken är väldigt personlig och har sin egen stil. Det är Ica men det sticker ut med en egen stil som Frida och Dennis har satt. Vi vill vidareutveckla det de har påbörjat.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt