Annons:

Gatuchefen om planerade nyetableringen i Vimmerby:

Här, i korsningen mellan riksväg 40 och Grägarpsvägen vid Nosshult, kan det komma att uppföras en kombinerad laddningsstation och restaurang. Foto: Google Maps

Gatuchefen om planerade nyetableringen i Vimmerby: "Villiga att sälja"

Det hela började med en förutsättningslös fråga från ett Stockholmsföretag. Nu fattas bara ett besked från Länsstyrelsen innan planerna på en kombinerad restaurang och laddstation vid Nossenavfarten utanför Vimmerby kan bli verklighet. Gatuchef Roger Lindell berättar om kommunens del i projektet och hur processen går vidare.

Annons:

Förra året fick Vimmerby kommun en allmän förfrågan från ett företag med sitt säte i Nacka kommun, om kommunen hade någon bra yta för etablering av en laddinfrastruktur kombinerat med restaurang/café.

– Vi började titta på lämplig mark och kom fram till att den 5 300 kvadratmeter stora fastigheten i utkanten av Nosshult (där den så kallade ”raggarkåken” ligger) nog var den bästa att erbjuda, berättar gatuchef Roger Lindell.

– Marken där planlades för centrumverksamhet samtidigt som planen för hela Nosshult gjordes. Vi har väl inte flaggat offentligt för att den här fastigheten är till salu, men för en sådan här verksamhet känns det som att den skulle passa bra.

Väntar på svar från Länsstyrelsen

Företaget som ligger bakom förfrågan, och som kommunen nu har tecknat en avsiktsförklaring med avseende marken, heter WM Elprojekt AB. Enligt Roger Lindell är det ett företag som har ett antal laddstationer i Sverige, och som nu vill etablera sig i Vimmerby.

– Som jag har förstått det handlar det om en kombinerad verksamhet. Du ska exempelvis kunna ta dig en bit mat eller en fika under tiden som du laddar din bil, likväl som det fungerar som ren restaurang och café, säger Roger Lindell.

Var i processen ligger ni nu?

– Aktören har sökt bidrag och tillstånd för verksamheten. Därför var de tvungna att ha en avsiktsförklaring för marken och nu väntar man på svar från Länsstyrelsen.

Varför har man valt just Vimmerby?

– Jag tror att företag som jobbar med denna verksamhet initialt hör av sig till många kommuner för att se var det kan vara lämpligt att etablera. Den aktuella platsen i Vimmerby ligger strategiskt bra, och jag har förstått att det inte finns särskilt gott om planlagd kommunal mark så här nära en riksväg. Det är positivt att man visar intresse för etablering i Vimmerby i dessa tider.

Vad är nästa steg?

– Om det blir aktuellt måste vi se hur vi kan hjälpa föreningen som hyr fastigheten för att hitta en ny lokal.

Vad tror du rent tidsmässigt?

– Avsiktsförklaringen löper över första kvartalet i år. Innan dess förväntar vi oss någon form av information från intressenten om de är villiga att gå vidare. Från kommunens sida är processen med planläggning färdig och vi är villiga att sälja, så den biten borde gå snabbt.

Hur ser du på trafiksituationen vid den aktuella platsen?

– Den är väl anpassad för ändamålet med bland annat påkörsfil ut på riksvägen. Det är i så fall ändringar för infart in till fastigheten som måste göras.

Vi har försökt nå WM Elprojekt AB, men inte lyckats.

Här kan du läsa vår första artikel om nyheten.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt