Annons:

Kommunen köper mark av kyrkan för ny satsning

Kommunen köper en liten bit mark av kyrkan. Foto: Bildbyrån

Kommunen köper mark av kyrkan för ny satsning

Kommunen förvärvar mark av Linköpings stift. Det rör sig om ett område på cirka 1 400 kvadratmeter i Frödinge.
– Vi tittar på en säker gångväg till idrottsplatsen från samhället, säger Roger Lindell, gatuchef i kommunen.

Annons:

Vimmerby kommun har nu gjort klart med Linköpings stift om ett förvärv av mark i Frödinge. Totalt rör det sig om ett område på cirka 1 400 kvadratmeter och kommunen betalar 35 000 kronor i ersättning till kyrkan för marken.

Gatuchefen Roger Lindell förklarar bakgrunden till affären.

– Vi har hållit på att titta på en säker gångväg från samhället till idrottsplatsen och tidigare haft en dialog med Frödinge Maskiner. Det har funnits en möjlighet i kanten på deras fastighet, men den här lösningen dök upp och den är lite lättare. Då kan vi få ut gångtrafiken där. Det är någon liten rest som blivit kvar, så det är inte mycket mer än en grönyta med några träd, säger han. 

Hur går ni vidare nu?

– Vi har väntat på en del från Lantmäteriet men det har kommit nu. Samtidigt är det ingen jättebrådska. Det är ett stort arbete med att gräva nytt vatten och avlopp där och det håller man på att återställa nu. Så vi har gjort den här affären inför våra planer. 

Medel finns avsatt i budgeten

I budgeten för 2024 finns en miljon kronor avsatta för projektet.

– Då är de här 35 000 kronorna inräknade där. Tanken är att vi någon gång under 2024 kan gå igång med projekteringsstadiet. Vi jobbar med en lösning för utformningen längs med Västerviksvägen och sista biten in mot parken. Tanken är att det ska bli en gångväg från Verkstadsvägen till Västerviksvägen. 

Hur långt handlar det om ungefär?

– Det är ungefär 100 meter mellan de befintliga asfalterade vägarna där vi behöver få en säker gångväg. Det här har varit på tal ett tag, men nu tror vi att vi hittat en bra lösning. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt