Annons:

Flera guldmedaljer till Åbro när världens bästa drycker utsågs

Åbro Bryggeri plockade hem flera guldmedaljer i internationell tävling. Foto: Pressbild

Flera guldmedaljer till Åbro när världens bästa drycker utsågs

Världens bästa drycker har utsetts av Monde Selection igen. Då tog Åbro Bryggeri hem ett flertal guld. 

Annons:

Den internationella tävlingen Monde Selection grundades i Belgien 1961. Varje år bedöms i genomsnitt 3 000 drycker från över 90 länder i världen. En stor jury testar varje enskild produkt och en noggrann kvalitetskontroll utförs. 

I 2024 års tävling vinner Hwilavattnet med smak av citron utmärkelsen "Grand Gold" för andra året i följd. Åbro Bryggeri får också guldmedaljer för produkterna Bryggmästarens Bästa Ekologiska, Bryggmästarens Premium Gold och Bryggmästarens Bästa Pilsner.

Hela fyra guldmedaljer alltså – och dessutom erhöll produkten Hwila Naturell en bronsmedalj. 

"Hwilavattnet hämtas från en underjordisk källa som rinner ner genom rullstensåsen i småländska Vimmerby. Efteråt tillsätts en balanserad mängd mineralsalter och kolsyra som ger ett uppfriskande och naturellt vatten. Bryggmästarens Bästa ekologiska är ett öl bryggt med omsorg på våra allra bästa råvaror. Cascadehumlens fruktighet och nyanserade beska ger med vår pilsnermalt en balanserad öl med fyllig eftersmak. Bryggmästarens Premium Gold är ett exklusivt öl framtaget med förstklassiga råvaror. Ölet är bryggt med extra omsorg och resultatet är en pilsner med en stor beska och tydlig prägel av humlearom. Även Bryggmästarens Bästa Pilsner är en äkta hantverksprodukt. Bryggd med omtanke och noga utvalda råvaror. En öl med tydlig humlekaraktär och lätta citrustoner", skriver Åbro Bryggeri själva efter utmärkelsen i ett pressmeddelande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt