Annons:

Saltkråkan storsatsar på Japan –

En ny utställning om Astrid Lindgren har premiär i Japan i år. Foto: Saltkråkan

Saltkråkan storsatsar på Japan – "Material som aldrig visats"

Saltkråkan väljer att storsatsa på Japan för att ytterligare öka intresset för Astrid Lindgrens verk. I juli i år är det premiär för en av de största Astrid Lindgren-utställningarna som någonsin producerats.
– Utställningen är fullständigt unik, säger vd Olle Nyman i ett pressmeddelande.

Annons:

 Saltkråkan har även slutit ett avtal med Copyrights Asia som nu övertar ansvaret för all försäljning av merchandise i Japan.

– Pippi Långstrump har varit känd och älskad i Japan ända sedan sagorna och henne äventyr började släppas i Japan för över ett halv sekel sedan. Vi ser fram emot att utveckla en långsiktigt plan för försäljningen av merchandise som är kopplad till Astrid Lindgren och henne verk. Denna sommar sammanstrålara utställningen om Pippi med firandet av 150 årsfirande av Sverige och Japans diplomatiska relationer och därför är vi exalterade över att lansera de här produkterna samtidigt som mycket av marknaden är fokuserad på svenska produkter, säger David Buckley, ordförande för Copyrights Asia. 

Utställningen är startpunkten för en större satsning på Japan från Saltkråkans sida. 

– Utställningen är fullständigt unik. Det mesta av materialet har aldrig visats offentligt förut. Även om min mormor mormor aldrig besöka Japan hade hon band och kontakter med landet. Hennes böcker gavs ut på japanska redan tidigt på 50-talet, säger Nyman. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt