Annons:

VIMMERBY BACKAR I NY RANKING AV FÖRETAGSAMHETEN

Vimmerby kommun backar rejält i ny företagsranking.

VIMMERBY BACKAR I NY RANKING AV FÖRETAGSAMHETEN

I dag presenterade Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsamheten i landets kommuner. Det är, som vanligt, ingen rolig läsning för Vimmerby. Kommunen tappar 29 placeringar och är nu nere på plats 248.

Annons:

Det är kommunens näst sämsta placering på tio år och slås bara av bottennoteringen 2016 (257).

Rankingen baseras till en tredjedel av företagarnas sammanfattande omdöme, en tredjedel av företagarnas svar på en mängd olika områden och en tredjedel av offentlig statistik.

Vimmerby tappar i stort sett på alla områden. Totalt rankas kommunerna inom 18 faktorer och det ger sedan en sammanvägd rankingplacering av landets 290 kommuner.

Sämst betyg för tele- och IT-nätet

Vimmerby klättrar i fyra av de 18 olika områdena. Mest uppåt går det när det gäller kompetensförsörjning där Vimmerby ökar med 60 platser. När det gäller kommunens service till företag tappar man 72 platser och hamnar på plats 272. Bara 18 kommuner i landet får lägre betyg där.

Sämst ranking får tele- och IT-nätet i Vimmerby där Vimmerby kommer på plats 275.

Bäst ranking i Vimmerby får medias attityder till företagande, men även där tappar Vimmerby och det handlar om 20 placeringar. Nu ligger Vimmerby på plats 86.

Tredje sämsta betyget

När det gäller det sammanfattande omdömet kommer Vimmerby på plats 235. På den sexgradiga skalan får Vimmerby betyget 3,02, vilket är marginellt sämre än fjolårets 2,07. Betyget 4 motsvarar ”bra”. Vimmerbys betyg är det tredje sämsta i länet.

Mer om rankingen kommer senare under dagen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt