Annons:

Kalle bjuder in till femårskalas – ”Helt galet att det har gått fem år”

Kalles Lek & Lattjo fyller fem år. Foto: Ossian Mathiasson

Kalle bjuder in till femårskalas – ”Helt galet att det har gått fem år”

Leklandet Kalles Lek & Lattjo i Vimmerby öppnade för fem år sedan. I morgon, fredag, blir det stort födelsedagskalas.
– Vi vill att det ska bli en stor happening och ett riktigt dunderkalas, säger Maria Carlsson, som äger Kalles Lek & Lattjo.

Annons:

Fem år har gått sedan Maria Carlsson slog upp portarna till Kalles Lek & Lattjo.

– Det är helt galet att det har gått fem år. Tiden har verkligen gått mycket fortare än jag hade kunnat tänka mig. Det har varit fem väldigt bra och lärorika och roliga år. Jag är jättenöjd med den tid som har varit och vi har lärt oss väldigt mycket, säger Maria Carlsson.

Känner du fortfarande att ni utvecklar företaget?

– Ja, hela tiden. Det som är lite spännande är att trots att det har gått fem år så känns det fortfarande som att vi håller på att bygga upp verksamheten. Vi testar och gör om och det är så mycket vi vill göra. Det är snarare så att vi måste tänka på att göra en sak i taget och bromsa lite.

Hoppas på blandat väder

I morgon, fredag, är det dags för femårskalas på Kalles Lek & Lattjo.

– Vi kallar det för Kalles födelsedagskalas. Vår andra maskot, Ingrid, kommer att ta emot barnen och de 30 första får en goodiebag och så har vi 200 glassar som vi hoppas att barnen ska äta upp. Det blir också ett springlopp där vädret får avgöra om vi ska vara inne eller ute.

De stora festligheterna kommer att vara på förmiddagen, men entrén är billigare än vanligt hela dagen.

– Vi vill att det ska bli en stor happening och att många kommer så att det blir ett riktigt dunderkalas, säger Maria Carlsson.

Vad förväntar du dig inför den här sommaren?

– Jag hoppas på lite mer blandat väder än förra sommaren. Då var det en väldigt tuff sommar för oss, vi behöver ha lite sämre väder för att få gäster. Den här sommaren har börjat bättre för oss. Att vi inte får vara så sårbara att vädret avgör hur vår verksamhet går ekonomiskt är en lärdom vi har dragit. Därför har vi satsat mycket på catering det senaste året för att ha ett ben ytterligare att stå på.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt