Annons:

Sagolikt rekordår för ALV – så många besökte parken

Tillsammans med hela familjen Svensson i Katthult gläds Astrid Lindgrens Världs vd, Jocke Johansson, åt sagolika rekordsiffror för parken under 2019.

Sagolikt rekordår för ALV – så många besökte parken

537 241 gäster. Där har du Astrid Lindgrens Världs nya besöksrekord för en hel säsong.
Och när Höstlovet på ALV stängde på söndagen kunde man summera en rekordsiffra även för den.
– Helt fantastiskt, säger vd Jocke Johansson.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld hade budgeterat med totalt 496 000 besökare under 2019. Men det small till och brakade för första gången över en halv miljon gäster på en säsong. Och det gjorde det med råge.

537 241 gäster lyder det nya rekordet på, 14 procent upp jämfört med fjolåret och åtta procent bättre än budget.

– Helt fantastiska siffror så klart. Ända sedan i augusti har vi ju förstått att vi skulle passera halvmiljongränsen, men inte med så här mycket, säger vd Jocke Johansson.

– Man ska verkligen vara ödmjuk och konstatera att sommaren vädermässigt var med oss jämfört med tidigare år. Mycket har verkligen gått med oss, men det är klart att man hoppas på att det också handlar om att nöjda kunder bygger upp en efterfrågan.

Pippi 75 år nästa år 

Det stora publikmässiga lyftet räknade man inte med skulle komma förrän 2020, då den nya Pippi Långstrump-miljön står klar (en investering på 50 miljoner kronor) och damen i fråga fyller 75 år.

– Nej, nu är ju frågan vad vi ska sikta på nästa år, skrattar Jocke.

– 2020 kommer präglas mycket av Pippis jubileum – både med aktiviteter i parken och sett till marknadsföring. Pippi är den överlägset största karaktären, inte minst internationellt. Nu har vi julmarknaden på Näs kvar i luciahelgen, sedan är det bara att ta fart igen.

Rekord för Höstlovet 

När Höstlovet på ALV stängde på söndagen kunde man räkna in ett rekord även där. Totalt besöktes Höstlovet av 43 979 personer, en ökning med nio procent och två procent över budget.

– Öppet en extra helg gjorde sitt till, men vi har också haft ett jämnare flöde av besökare i år. Tidigare var vi inne på att kanske öppna för julöppet, men nu känns det nog mer aktuellt att vidareutveckla Höstlovet. Vi tror att vi har större potential att växa där, och har lite idéer kring det, säger Jocke Johansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt