Annons:

Vimmerbyföretag flyttar in på företagshotellet – på väg att dubbla antalet anställda

Vimmerby Taxi flyttar in i Eklunds Företagscenter. Foto: Micael Rundberg

Vimmerbyföretag flyttar in på företagshotellet – på väg att dubbla antalet anställda

Region Kalmar läns senaste trafikupphandling blev en fullträff för Vimmerby Taxi. Nu flyttar man in på Eklunds företagscenter – och är på väg att dubbla antalet anställda.
– Jag tycker att rekryteringen har gått bra, säger ordföranden Krister Bergqvist.

Annons:

Hyresgästerna blir allt fler till Michael och Ulrika Eklunds satsning på ett företagshotell i Vimmerby. Senast i raden är Vimmerby Taxi Beställningscentral AB. Parterna skrev på kontraktet under onsdagen och Vimmerby Taxi tar ett industrifack på 144 kvadratmeter för förvaring av bilarna. 

– Vi skrev på kontraktet i dag och det känns bra, det gör det. Det är en väldigt fin byggnad de har byggt och vi tar ett garageskepp kan man säga, berättar Vimmerby Taxis ordförande Krister Bergqvist. 

Kommer ni ta ett kontor också?

– Inte som vi har sagt nu. Vi får se framöver om det kan bli så också, det är inget bestämt. Framför allt handlar det här om att jag behöver ett garage till bilarna, så det är därför vi gör det här. Det underlättar när man ska byta däck, städa bilarna eller göra mindre reparationer. Då är det tråkigt att vara utomhus och göra det.

"Passar jättebra"

Krister Bergqvist berättar att han inte har haft något garage på drygt två år.

– Jag har saknat det, men det har varit svårt att hitta något bra för min rörelse. Därför passade det här jättebra. 

Region Kalmar läns senaste trafikupphandling blev en fullträff för Vimmerby Taxi. I det nya avtalet, som rör perioden 2020-2025, fick man en betydligt större del gällande serviceresor, närtrafik och skolskjuts. Det skapar helt nya möjligheter för dem i både Vimmerby och Hultsfred. Tidigare har man haft sju fordon – men det ska dubblas innan årsskiftet.

– Jag är faktiskt på väg till Bockara just nu och ska titta på bussar vi har beställt. Två av de sex vi har beställt är klara, så det fortlöper kan man säga. Vi måste försöka få ut bilarna rätt snart för det här börjar gälla från och med 1 januari.

Dubblar personalstyrkan

Personalstyrkan ska också bli dubbelt så stor. Man går från fem till tio anställda. Att hitta rätt folk har inte varit särskilt svårt eller jobbigt, säger Krister Bergqvist.

– Jag tycker att det har gått bra med rekryteringen och jag tror att vi har fyllt kvoten. Vissa av dem är nyutbildade och håller på att ta taxilegitimation, men jag måste säga att det har gått förvånansvärt bra.

Nu återstår endast ett företagsfack innan det är fullt där för Eklunds.

– Verkligen kul, kommenterar Michael Eklund.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt