Annons:

Krister Bergqvist vill se taxiverksamhet i Vimmerby igen. Foto: MostPhotos

Taxibolag söker flera nya anställda – "Kommer lyfta det igen"

Ett taxiföretag som utgår från Vimmerby söker fem nya taxichaufförer, enligt Arbetsförmedlingen. Men det innebär inte att det är på gång att bli taxiverksamhet kvällar och helger.
– Nej, det är samma läge som tidigare, säger Krister Bergqvist.

Annons:

Taxibolaget Emma Davidsson Taxi AB är en av ägarna till Vimmerby Taxi. Nu annonserar man om fem tjänster hos Arbetsförmedlingen. 

Beror det på att det ska bli taxi kvällstid och på helger? Nej, det förnekas av Krister Bergqvist, som är ordförande i Vimmerby Taxi.

– Jag har fortfarande inte fått med mig styrelsen på det och har inte fått mandat att titta vidare på det. Jag fungerar ju som en vd och kan inte välja att göra något som styrelsen inte vill, säger Krister Bergqvist. 

Varför söker ni så många nya taxichaufförer?

– Det är en del pensionsavgångar och sjukdomar. Vi söker ofta och det är svårt att hitta. Det finns säkert många som har taxileg, men de har också ofta jobb. Lönemässigt har det länge varit dåligt som taxichaufför, men de senaste åren har det blivit rätt skapligt.

"Lyfter det igen"

Under pandemin har förstås frågan om taxi på kvällstid under veckodagar samt på helger varit död. Men Krister Bergqvist har inte gett upp hoppet.

– Jag kommer lyfta det igen säkerligen, men jag får förmodligen samma svar. Min förhoppning är att det ska gå, åtminstone att köra fram till 23 på kvällen. På något sätt tror jag att det finns ett behov, i alla fall under sommaren när pandemin är helt över. Kommunen har tidigare inte visat något intresse, men det borde finnas intresse från näringslivet tycker jag, säger han.

Har du lyft frågan på sistone?

– Inte under pandemin, men till nästa sommar – om det inte blir fler stora bakslag – kommer jag säkert göra det igen.

Som läget är nu finns taxi att tillgå fram till 19 på kvällarna. Taxi på kvälls- och helgtid har inte funnits sedan 2013.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt