Annons:

Taxibolaget har svårt att hitta chaufförer:

Vimmerby Taxi har stor brist på chaufförer. Foto: MostPhotos

Taxibolaget har svårt att hitta chaufförer: "Skulle kunna anställa flera i morgon"

Vimmerby Taxi har stor brist på chaufförer. Efter pandemin har det blivit allt svårare att rekrytera.
– Jag har väldiga bekymmer. Jag skulle kunna anställa två, tre stycken om de ringde nu, säger Krister Bergqvist, ordförande i Vimmerby Taxi.

Annons:

Vimmerby Taxi jagar flera nya chaufförer till sin verksamhet. Men det är väldigt svårt. 

– Det har blivit svårare och svårare efter pandemin. Vi går på knäna och det finns inga chaufförer att få tag i. Det är jättesvårt och jag har väldiga bekymmer, säger Krister Bergqvist, ordförande i Vimmerby Taxi. 

Han skulle kunna anställa flera omgående.

– Ringer det två, tre stycken nu så kan de börja i morgon redan. Det fattas tre chaufförer nu skulle jag säga. Vi hoppas få till en snackis så att det når ut till allmänheten. Det kanske är någon som är på väg att bli arbetslös som har taxilegitimation eller så kan få en peng för utbildningen om man är arbetslös. 

Inte bara att köra bil

Totalt har Vimmerby Taxi ett 20-tal anställda. 

– Många tror att ett taxijobb innebär att man kör fredag- och lördagkvällar, men så är det inte längre. Det är mer en form av samhällstjänst egentligen. Allra mest kör vi sjukresor. Vi tar sjuka från hemmet till sjukhuset. Kvällstid är det också mycket närtrafik. 

Vad tror du att det beror på att det är så svårt att rekrytera?

– Det är kanske inget välbetalt jobb så, men det har blivit bättre.

Vad kan man göra för att få fler att vilja köra taxi?

– Det handlar om att synas och visa att här finns det jobb. Det är ett väldigt socialt jobb och man får träffa väldigt mycket folk. Det är inte bara att köra bil som vissa kanske tror. 

Tio år sedan

Taxi på kvälls- och helgtid har inte funnits i Vimmerby sedan 2013. 

– Vi måste först lösa personal till dagtid och efter det kan vi börja fundera på om vi kan hitta ett samarbete med ALV, Åbro och så vidare. Först och främst behöver vi personalen dagtid, sedan kan vi börja titta på det. Vi skulle behöva få lite mer dragspel dagtid för att göra det möjligt, men då måste vi ha personal. Så innan det kan bli aktuellt att köra sena kvällar och helger, så måste vi ha personal för att klara våra kontrakt dagtid. Helt dygnet runt tror jag aldrig mer att det kan bli tyvärr. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt