Annons:

Fabrikschefen slutar efter fem år:

Efter fem år som fabrikschef på BoKlok slutar nu Mikael Lundin. Foto: Simon Henriksson

Fabrikschefen slutar efter fem år: "Stort beslut att ta"

Efter drygt fem år som fabrikschef på BoKlok i Gullringen lämnar nu Mikael Lundin sin tjänst. Sista arbetsdagen är 7 januari.
– Det är främst av personliga skäl som jag vill jobba närmare hemma, säger han.

Annons:

2014 tog Mikael Lundin, som bor i Nybro, över som fabrikschef på BoKlok i Gullringen. Mycket har hänt på husföretaget sedan dess och Lundin har varit med om flera rekord och spännande satsningar.

Nu är det dock klart att han lämnar BoKlok och gör sin sista arbetsdag den 7 januari.

– Det är klart att det inte sitter helt utanpå, det gör det inte då jag trivs med företaget, kollegorna och medarbetarna här i Gullringen. Det är ett stort beslut att ta, men nu har jag gjort det. Det saknas inte utmaningar här och jag hade gärna varit med på fortsättningen, men jag bestämde mig för att lämna nu. Det är främst av personliga skäl som jag har tagit beslutet, säger Mikael Lundin.

Har det slitit på att vara så mycket hemifrån?

– Det är inte det man önskar egentligen, men det har funkat jättebra och jag trivts bra i Vimmerby, så det har inte varit något lätt beslut. 

"Spännande resa"

Han kan summera fem mycket intressanta och spännande år på fabriken i Gullringen.

– Det har varit en spännande resa. Jag har varit med från att vi tog fram beslutsunderlag till beslutet att satsa en kvarts miljard här i Gullringen och det känns väl lite som att man har tränat färdigt och är redo för säsongen, men inte får vara med på premiären. Samtidigt finns det andra som kan ta över och göra det bra.

Är du nöjd med det som har skett på BoKlok under dina år?

– Det tycker jag. Vi har lyckats väl med det vi har företagit oss, både när det gäller leveransen och på säkerhetssidan. Vi har jobbat bort mycket av de här allvarliga olyckorna och på det stora hela har det varit en spännande tid. Vi har tagit ett nytt steg och skapat bra förutsättningar för att möta kommande högkonjunkturer, säger han och fortsätter:

– Vi har ökat volymen med över 50 procent och levt i en uppgång. Nu har det planat ut och vi investerar med bra tajming. Att öka produktionen i den takten och samtidigt utveckla oss inom digitaliseringen och bygga om fabrik och arbetssätt är en mycket stor utmaning.

Trivts väldigt bra

Mikael Lundin tror att BoKlok går en fin framtid till mötes.

– Jag har trivts väldigt bra med företaget och den utmaning som finns. Att komma in i byggbranschen har varit spännande och roligt för mig. Jag har arbetat som produktionschef, projektledare, LEAN-koordinator med mera tidigare inom tillverkning men inte som fabrikschef. Det har varit en tuffare utmaning än jag haft tidigare. I vårt förändringsarbete har vi fokuserat på personligt ansvar, arbeta i team och flöden och alltid med LEAN-filosofin för ögonen. Det som är viktigt nu är att alla delar i verksamheten drar åt samma håll med ett gemensamt mål då våra resurser är begränsade.

Att ersätta honom tror han också går bra.

– Det tror jag inte blir något bekymmer. Det finns alltid hungriga och kompetenta medarbetare och det borde vara många som är intresserade av att driva fabriken vidare. Att jag slutar är inget problem, medarbetarna som gör jobbet är kvar även om en i ledningen försvinner.

Han tar över tillfälligt

Lundin ska nu börja jobba närmare sitt hem i Nybro.

– Jag har fått möjlighet att köpa in mig i ett företag och den utmaningen har jag tagit. Det ligger närmare hem vilket betyder att jag utgår hemifrån. Företaget är etablerat sedan många år i Norrhult och tillverkar lister och paneler till den svenska marknaden. 

Tillförordnad fabrikschef från årsskiftet kommer Henrik Davidsson, Head of Supply Chain på BoKlok, att bli. Han upprätthåller tjänsten tills en ny fabrikschef är på plats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt