Annons:

FÖRETAG I HULTSFRED VARSLAR HELA PERSONALSTYRKAN

Pressgjuteriet IAC varslar hela personalstyrkan på sin fabrik i Hultsfred. Foto: MostPhotos

FÖRETAG I HULTSFRED VARSLAR HELA PERSONALSTYRKAN

I slutet av mars varslade IAC i Hultsfred halva personalstyrkan. I dag varslades den resterande delen.
– Vi har inte sett någon ljusning i tunneln, säger vd Dan Nilsson.

Annons:

Vår tidning mottog uppgifter om varslet vid lunchtid och nu bekräftas de av vd Dan Nilsson.

– Ja, det stämmer. Vi har inte sett någon ljusning i tunneln och har blivit tvungna att varsla samtlig personal. Det betyder inte att vi stänger ned för alltid i Hultsfred eller att vi går i konkurs, utan vi gör det för att vi måste övervintra och gå i ide och se när det vänder med Scania och Volvo.

IAC är ett pressgjuteri som, i likhet med Ljunghäll i Södra Vi, levererar produkter till fordonsindustrin. Scania och Volvo är de största kunderna. Samma dag som beslutet om varslet kom fick IAC äntligen positiva indikationer från kunderna.

– I dag har vi fått goda signaler från både Scania och Volvo så det kommer nog börja öppna spjället igen. Men det är en väldigt speciell tid, ingen av oss har upplevt det i vår tid.

Hur ser du på framtiden?

– En helt enig styrelse ser en fortsatt satsning i Hultsfred, men som jag ser det måste det hända något framåt augusti, efter industrisemestern. Då måste vi se att det är på väg åt rätt håll.

Vid årsskiftet hade IAC 63 anställda. 34 berördes av varslet i mars och nu varslas alltså de övriga. IAC tog över gjuteriet i Ankarsrum i juli förra året. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt