Annons:

KLART: NYTT FÖRETAG BOKAR TOMT PÅ KRÖNSMON

Vimmerby kommun har tecknat ytterligare en avsiktsförklaring för etablering på industriområdet Krönsmon. Foto: Simon Henriksson

KLART: NYTT FÖRETAG BOKAR TOMT PÅ KRÖNSMON

Ytterligare en tomt har reserverats på industriområdet Krönsmon har reserverats. Denna gång är det ACT som har bokat tomt nummer ett.

Annons:

En avsiktsförklaring med Vimmerby kommun har undertecknats och kommunstyrelsen godkände avsiktsförklaringen för ytterligare en tomt på Krönsmon på sitt sammanträde under tisdagen. 

– Vi har undertecknat den här avsiktsförklaringen med ett företag som heter ACT. Det är ett företag som bygger för andra aktörer och liknar det koncept vi har haft uppe i ett annat sammanhang med Anncott Fastigheter. De nämner vissa målgrupper med hantverkare, entreprenörer och åkerier, säger kommunchefen Carolina Leijonram. 

Det handlar om tomt nummer ett, den som ligger längst norrut mot riksvägen på industriområdet. 

– Plantomten medger att man får ha drivmedel och om det blir det vet vi inte i dagsläget. De vet om det och det är en aktivt val som de har gjort och sedan får vi se var vi landar in, säger Carolina Leijonram och fortsätter:

– Det är vi naturligtvis väldigt glada för. Vi låter vår utvecklingsavdelning jobba på. Du, Thomas (Swärd), har haft ett tydligt mål och nu kan vi säga att vi har ytterligare en avsiktsförklaring på plats. Jag känner mig stolt över det arbete som genomförs på utvecklingsavdelningen. Vi jobbar på och det händer saker trots att det är svåra och utmanande tider. 

Muntliga avtal på tre tomter

Utvecklingschefen Thomas Swärd berättar att arbetet med att få fart på Krönsmon går framåt.

– Det är fyra tomter som vi har på skrift och jag har muntliga överenskommelser på ytterligare tre tomter. Med sju tomter är mer än 25 procent klart, säger Thomas Svärd. 

ACT och Anncott har varsin tomt medan Mercatus satsar på två tomter.

– Tomterna som är bokade på papper är ettan, femman, sexan och åttan. Det är svårt att säga att när avtal skrivs med företagen som vi har muntliga överenskommelser med. Jag kan tänka mig att det blir någon gång under hösten om allt går som det ska. 

Vilket företag kommer börja bygga först?

– Jag tror mycket på de tre företagen. Sedan är det bara frågan vem som kommer först och bygger. Det kan jag inte svara på. 

Kommunen har haft en reducerad taxa för tomter på Krönsmon, ett beslut som har sträckt sig fram till årsskiftet. 

– På gårdagens kommunstyrelse bestämde vi att förlänga det under 2021, säger Ola Gustafsson (KD).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt