Annons:

Gammalt koncept återupplivades – stort lyft för restaurangen

Maria Wester är chef för Brygghuset i Vimmerby som mot alla odds ökat i omsättning i år. Foto: Lotta Eliasson

Gammalt koncept återupplivades – stort lyft för restaurangen

I många år arrangerade Brygghuset en oktoberfest i sin restaurang. Den senaste tiden har konceptet legat i träda – men i år återupplivas det.
– Vi har ju lokalen och en hel tysk bierstube, det måste vi utnyttja, säger Maria Wester, chef för restaurangen.

Annons:

Dubbla oktoberfester arrangeras på Brygghuset under den här veckan.

– Vi dukar upp en höstig trerättersmeny i den tyska delen och det blev uppskattat i går. Vi hade ett 40-tal gäster och kan inte ta in så mycket mer än så. I kväll har vi fullbokat så det har varit ett bra intresse.

Senast Brygghuset körde en oktoberfest var för minst fem år sedan.

– Vi har ju lokalen och en hel tysk bierstube, det måste vi utnyttja. Oktoberfesten kommer tillbaka nästa. Utöver det vill vi också få igång torsdagarna lite bättre och då får man göra lite happenings.

 "Får mer och mer gäster"

Brygghuset har fått ett uppsving i år och har faktiskt ökat i omsättning – vilket definitivt måste ses som en stor bedrift ett år som detta.  

– Det går rätt bra nu. Vi får mer och mer gäster till restaurangen och jag tror att folk uppskattar att vi går mot en à la carte-restaurang. Vi har gått från bara burgare till en trevlig meny och tagit Brygghuset tillbaka till vad det var när det öppnade 2006. Det handlar om maten, drycken och servicen.

”Hon har vänt på det här stället”

I vintras anställdes Charlotte Andersson som kökschef.

– Hon gör ett fantastiskt jobb i köket. Det var så sjukt viktigt att vi fick in henne, hon har vänt på det här stället. Nu får vi mer positiva än negativa kommentarer, och det tar tid att bygga upp ett rykte, men snabbt att förstöra det. Vi tar mark nu så det är härligt. Sedan ser vi att Vimmerbyborna stannar hemma med anledning av pandemin. Istället för att åka på weekend är vi bättre på att ta tillvara på det som finns hemma. Att vi ökat är både kul och oväntat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt