Annons:

Thelin om utmärkelsen: ”Betyder extra mycket just nu”

Mia Thelin är verksamhetschef på Astrid Lindgrens Näs som nyligen fick motta en utmärkelse. Foto: Jakob Karlsson

Thelin om utmärkelsen: ”Betyder extra mycket just nu”

Nästan hela sommarsäsongen ställdes in och det råder stor osäkerhet om nästa år. Då fick Astrid Lindgrens Näs vet att man vunnit en omröstning om Årets Turistmål 2019.
– Det är jättejättekul. Vi fick det på posten och blev superglada, säger Mia Thelin, verksamhetschef för Näs. 

Annons:

Det är sajten turistmal.se som har genomfört en omröstning i 20 olika kategorier och Näs vann alltså i kategorin guidning. Priset överlämnades i veckan.

– Vi är väldigt bra på det vi gör och det är extra roligt att det är i kategorin guidning. VI fokuserar jättemycket på kärnan runt Astrid Lindgren och barndomshemmet i våra guidningar och alla som jobbar med guidningarna är väldigt engagerade. Det är roligt att det lyfts och efterfrågas och att få det just nu betyder extra mycket.

”Extra unik upplevelse”

Cirka 5 000 personer går den guidade visningen i turen till barndomshemmet varje år. Vissa har velat ha en kortare variant än de 45 minuter som guidningen ligger på i dag.

– Vi har sagt nej till det än så länge för vi vill att man ska få hela upplevelsen och guidningarna är en extra unik upplevelse som är mycket uppskattad av våra gäster. Efteråt är alla nöjda. 

Näs genomför dagliga guidningar på svenska under hela säsongen.

– Sedan är efterfrågan jättestor på tyska. De flesta tyska gästerna vill ha guidad visning och den gästen vill gärna ha det på tyska. Vi har varit lyckosamma med att vi har flera medarbetare som är väldigt bra på tyska och som klarar hela guidningen på det språket, men vissa dagar är det svårare. 

Kan ni utveckla guidningarna framöver? 

– Vi tittar på om vi ska tillgodose önskemål om kortare guidningsturer. Vår standard har vi vässat och jobbat med i flera år, den är 45 minuter. Guidningar för barn har vi till viss del, men det är också ett utvecklingsområde. Det skulle också vara roligt att erbjuda syntolkning och teckentolkning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt