Annons:

HÄR ÄR NÄSTA STORSATSNING – ÖPPNAR HAMBURGERBAR

Frida Hamrin och Dennis Dahlin fortsätter att investera i sin Ica Supermarket-butik i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

HÄR ÄR NÄSTA STORSATSNING – ÖPPNAR HAMBURGERBAR

Frida Hamrin och Dennis Dahlin har investerat hårt i sin Ica Supermarket-butik i Vimmerby. Nu är det dags för nästa steg. En helt ny delidel öppnas upp i butiken – bland annat med en hamburgerbar.
– Det är en av de större sakerna som vi har saknat, säger Frida Hamrin.

Annons:

Tidigare i år berättade vi om Ica Supermarkets satsning på webbhandel, hemkörning och nya kassalinjer. Redan nu är det dags för nästa steg i utvecklingen. Här är förändringarna som nu påbörjats:

  • Butiksytan växer.
  • Instabox för snabb paketutlämning.
  • Fler klimatsmarta kyldiskar.
  • Fasaden renoveras.
  • Öppnar upp cateringverksamhet och börjar laga mat i butiken.
  • Öppnar manuell delikatessdisk och matbar.

 "Vill ha en unik hamburgare"

Ett fokus i matbaren kommer vara hamburgare.

– Det är väldigt efterfrågat med en deli bland våra kunder och många köper färdigrätter till frukost, lunch eller middag. Nu tar vi hem en del av det och kör tilllagningen i egen regi, säger Frida Hamrin. 

Vad är målsättningen?

Butiken har redan i dag ett stort fokus på färskvaror och nu vill vi ta ytterligare kliv för att dels inspirera våra kunder till att prova något nytt men även att ta genvägen och låto oss göra jobbet i form av exempelvis en hantverksmässig burgare, en smarrig baguette eller en butikslagad matlåda att sedan värma på jobbet. Efterfrågan av deli är stor och det är ju något alldeles särskilt att exempelvis få sitt pålägg skivat över disk. Detta är något vi har mycket erfarenhet av sedan tidigare, berättar Dennis Dahlin. 

"Besökt hundratals butiker"

Inspirationen har de hittat i andra butiker.

Det finns många goda exempel där ute, vi har besökt hundratals butiker runt om i landet och även utomlands. Man hittar alltid något att inspireras av.

Butiksytan kommer att utökas genom att en del av lagret byggs bort. 

– Vi kommer att omvandla döyta och till viss del vårt lager till förmån för försäljningslokalen för att vässa sortimentet ytterligare och skapa ett ännu bättre flöde. Vi gör även om kassaområdet totalt, då vi bland annat byter ut samtliga kassor mot nya och kompletterar med ett snabbkassaområde. Vi ska också skapa en atomsfär och känsla i kassaområdet och övriga butiken som är trivsam för våra medarbetare och kunder.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt