Annons:

Då tas första spadtaget för jättesatsningen

Så här är det tänkt att Filmbyn Småland ska se ut när den är klar. På fredag tas första spadtaget. Foto: Filmbyn Småland

Då tas första spadtaget för jättesatsningen

På fredag är det dags för det historiska första spadtaget för Barnfilmsbyn i Mariannelund. – Den nya etableringen är en betydelsefull landsbygdssatsning, säger Robert Glader.

Annons:

Det nya besöksmålet och dess verksamhet kommer att bygga på den filmiska gestaltningen av Astrid Lindgrens berättelser. Verksamheten kommer bland annat innehålla en utställning med en promenadväg där besökaren får uppleva inspelningarna av Astrid Lindsgrens olika filmer.

Verksamheten kommer även att innehålla en aktivitetsplats där barn och ungdomar ges möjlighet att delta i olika interaktiva aktiviteter med anknytning till film, samt en biograf där både kortfilmer från Astrid Lindgrens berättelser kommer att visas och särskilda event kan äga rum.

Nu är det dags för Skruven Fastighetsbolag i Mariannelund AB att påbörja byggnationen av den nya fastigheten där verksamheten ska inrymmas. Det är Skruven Fastighetsbolag i Mariannelund AB, med delägarna AB Eksjö Industribyggnader, Snickerboa Mariannelund AB och AB Gilbert Gustafssons, som kommer att ha som uppdrag att äga och hyra ut fastigheten till den nya verksamheten.

"Skapa möjligheter"

Huvudentreprenör vid byggnationen är PEAB med inslag av lokala entreprenörer.

– Den nya etableringen är en betydelsefull landsbygdssatsning, och en del i att öka områdets attraktivitet som besöksmål. Satsningen kan också skapa möjligheter för det lokala näringslivet och andra aktörer att utvecklas, menar Robert Glader, vd på Snickerboa Mariannelund som driver arbetet med att utveckla verksamheten, i ett pressmeddelande.

Byter namn

Verksamheten som ska inhysas i den nya byggnaden kommer att byta namn från Barnfilmbyn till Filmbyn Småland. Namnbytet sker för att stärka kopplingen till Småland och samtidigt göra en geografisk positionering. Bytet sker också för att i högre grad knyta an till både verksamhet och tilltänkt målgrupp.

– Enkelheten är det som vinner i de här sammanhangen, därför känns en förenkling från Barnfilmbyn till Filmbyn mycket bra då vår målgrupp även inkluderar vuxna, säger Robert Glader.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt