Annons:

Fortsatt stark utveckling för Ljunghäll – har låg sjukfrånvaro

Ljunghäll går fortsatt starkt trots pandemin. På bilden tillförordnade vd:n Lars Hagelberg. Foto: Arkivbild

Fortsatt stark utveckling för Ljunghäll – har låg sjukfrånvaro

Maj, 2020. Ljunghäll varslar 200 anställda. Men sedan den inledande pandemipaniken har det vänt uppåt igen för Södra Vi-företaget.
– Vi går fortsatt väldigt starkt, säger Lars Hagelberg, tillförordnad vd. 

Annons:

Coronaviruset covid-19 kom från ingenstans och lamslog en hel värld. Ingen visste något om vad skulle hända och för Vimmerbys största privata arbetsgivare var osäkerheten enorm. 

Pandemin ledde till att Ljunghäll skickade hem samtliga sina visstidsanställda i mars 2020. Två månader sedan varslades 250 anställda om uppsägning. Just där och då var läget nattsvart.

Men redan i juli samma år var Ljunghäll åter lika många anställda som i februari. I mars 2021 är det fortfarande bra fart på produktionen i Södra Vi. 

– Det vände uppåt i juni redan och har fortsatt väldigt starkt för oss. Det är fortfarande full fart och vi har inhyrt folk till och med, säger Lars Hagelberg, som är tillförordnad vd. 

Snart återgår dock Hagelberg till rollen som enbart finansdirektör igen. Som vi berättade för några dagar sedan är Anders Melin klar som ny vd och han tillträder i början av maj. 

"Låg sjukfrånvaro"

Men Ljunghäll kan också, med sina knappt 600 anställda, drabbas hårt av ett eventuellt utbrott av covid-19. Det har hänt på flera platser, däribland i Northvolts batterifabrik i Skellefteå.

– Vi inser att alla ställen där det samlas folk kan det vara känsligt. Jag känner en trygghet i det vi gör och det vi har gjort. Vi kan inte göra annat än att hålla avstånd, tvätta händerna och använda sunt förnuft. Vi gör det som kan göras för att ändå upprätthålla en fungerande produktion. Vi har också relativt många som arbetar hemifrån också, av de som kan det. 

Den senaste tiden har sjukfrånvaron varit låg på företaget.

– Vi har några enstaka som är hemma på grund av covid-19. De senaste månaderna har det varit väldigt låg sjukfrånvaro beroende på det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt