Annons:

  • Ny paintballsäsong står för dörren – duon har genomfört flera förändringar

    John Söderberg och Samuel Blom har gjort vissa justeringar på den befintliga paintballbanan i Bäckefall utanför Lönneberga inför säsongens första drop-in-event.

  • Ny paintballsäsong står för dörren – duon har genomfört flera förändringar

    De har byggt till nya väggar på flera ställen för att tajta till paintballbanan.

  • Ny paintballsäsong står för dörren – duon har genomfört flera förändringar
  • Ny paintballsäsong står för dörren – duon har genomfört flera förändringar

    Arbetet vid den nya banan har kommit igång med att bygga upp en bunker.

Ny paintballsäsong står för dörren – duon har genomfört flera förändringar

Samuel Blom och John Söderberg är redo för andra säsongen med sin paintball-anläggning i Bäckefall utanför Lönneberga. Flera förändringar har genomförts efter den lyckade debutsäsongen. 
– Vi ser positvt på den nya säsongen, säger John Söderberg vid Dagens Hultsfreds besök på paintball-anläggningen.

Annons:

Efter drygt två års mödosamt slit drog de goda vännerna och arbetskamraterna på IKEA Industry, Samuel Blom och John Söderberg, igång sin paintballverksamhet i Bäckefall utanför Lönneberga förra sommaren. 

Det blev, trots den ständigt närvarande coronapandemin, en lyckad debutsäsong med många besökare på drop-in-tillfällena och flera andra bokningar från kompisgäng och företag. 

– Det gick jättebra, bättre än vad vi hade trott på förhand. Vi fick bra respons och hade bra drag hela sommaren. Folk tycker att det är jätteroligt att det ser så bra ut. Att det finns så bra banor i närheten av Hultsfred var det inte många som trodde. Vi trodde att det skulle vara svårt att få kunder, säger Samuel Blom. 

"Lärde oss otroligt mycket"

John Söderberg tycker att det var en lärorik första säsong med mycket svängningar.  

– Vi lärde oss otroligt mycket, det var framför allt mycket upp och ner med bokningarna på grund av coronapandemin. När coronan lugnade ner sig mitt i sommaren så fick vi fler bokningar, säger John Söderberg.

När DH besökte paintballanläggningen för drygt tio månader sedan talade Samuel och John om att det finns planer på att utöka verksamheten och bygga ytterligare banor i framtiden på intilliggande mark som är dubbelt så stort som första banan. 

Planen är att ha flera olika typer av banor, det vill säga en stadsbana, en skogsbana och en speedball-bana med uppblåsbara hinder för att det ska finnas något för alla och att man ska kunna ta emot flera grupper eller större grupper samtidigt.

– Tanken var från början att vi skulle öppna ytterligare en ny bana i år men vi beslutade oss för att förbättra den befintliga banan. Den nya skogsbanan kommer möjligen vara klar mot slutet av säsongen men då handlar det kanske om att testa den så den kommer inte vara helt färdig, säger John Söderberg och fortsätter:

– Vi har lagt mest fokus på att ta bort tillfälliga hinder av bland annat presenningar och byggt ordentliga hinder. Vid den delen av banan som består av skog har naturliga hinder av träd och grenar byggts upp medan stadsdelen har fått flera nya väggar av reglar och byggskivor. 

"Fyllt ett par hundra sandsäckar"

Parallellt med de förbättringar som har gjorts på befintliga banan har arbetet med den nya skogsbanan inletts. 

– Vi har röjt sly som har tagit mycket tid och påbörjat bygget av sandsäcksbunkrar och andra hinder på de nya delarna. Speedball-banan ligger långt fram i tiden just nu, säger John Söderberg och fortsätter: 

– Det är mycket att göra. Vi har fyllt ett par hundra sandsäckar och har ett par tusen kvar att fylla. Det kommer finnas olika gångar och naturhinder i skogen så det kommer inte se likadant ut som på första banan. Det blir mer ett skogstema och när det blir riktigt stora grupper kommer man kunna spela över båda banorna. 

"Byggt till nya väggar"

Samuel och John har också fått tips och råd på hur banan kan utvecklas till det bättre från kunder och airsoft-spelare som hittade till banan i Bäckefall i fjol. 

– De gav vissa tips på vad vi behöver åtgärda för att det ska passa deras speltyp. Det var bland annat så öppet på vissa ställen så de kunde lätt stå och skjuta på varandra, säger Samuel Blom. 

John Söderberg flikar in: 

– Vi har byggt till nya väggar på flera ställen för att tajta till banan. Tidigare kunde man se varandra mycket lättare, säger John Söderberg. 

Har paintballspelare reagerat på att banan är för öppen och innehåller för få hinder?

– Vi har hela tiden gjort justeringar och märkt på spelsätten att vissa saker inte fungerar, att vissa personer blir fastlåsta och att vissa ytor blir för öppna. Varenda gång det tar kommit folk så har banan sett helt annorlunda ut, säger Samuel Blom och fortsätter:

– Väggar i museet är en detalj som har tillkommit eftersom man kunde skjuta spelare rakt in i museet tidigare. Det är fönster och entréer som har byggts igen så man måste ta sig in för att se om någon befinner sig i museet, säger Samuel Blom. 

Hur viktigt är det att genomföra förändringar?

– Vi vill att det ska vara roligt att spela paintball. Det blir så mycket roligare när det blir förändringar, då får kunderna en lite bättre upplevelse nästa gång de besöker oss. Förändras banan blir det även svårare att tänka ut ett taktiskt drag i förväg, säger Samuel och John.

Första drop-in-eventet på söndag

Hultsfred Paintballs första drop-in för säsongen är på söndag. De har varit i kontakt med olika myndigheter och har fått godkännande att fortsätta bedriva verksamhet under pandemin. Restriktionerna om maximalt åtta personer gäller inte vid paintballverksamhet utomhus. 

Hur mycket längtar ni till söndagens öppning?

– Det ska bli kul att testa de förändringar vi har gjort med banan och jag hoppas vi kan locka till oss nya som vill prova på. Paintball är en spännande gruppaktivitet med stort adrenalinpåslag. Man är välkommen till oss både som kompisgäng eller om man vill prova på själv, säger John. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt