Annons:

Nytt koncept på Björkbacken: Vem är Vimmerbys Mästerkock?

Björkbackens vd Micael Glennfalk t.v. och köksmästare Kjell Karlsson öppnar nu upp sitt kök till Vimmerbys Mästerkockar. Ett nytt koncept ska låta alla Vimmerbybor få smaka av maten som våra många mästerkockar lagar vid sina hemmaspisar. Foto: Björkbacken

Nytt koncept på Björkbacken: Vem är Vimmerbys Mästerkock?

Sveriges Mästerkock har blivit en stor tittarsuccé för TV4. Nu vill Björkbacken Kök & Scen kopiera konceptet i den lokala miljön.
– Det är ”fine dining” när den är som bäst, säger Micael Glennfalk, vd på Björkbacken, i ett pressmeddelande.

Annons:

I tv-programmet gör hemmakockar från hela landet upp om titeln Sveriges Mästerkock. Nu lanserar Björkbacken ett liknande koncept. Tanken är att gästerna ska få uppleva helt ny matlagning i Vimmerby. 

– Hur många är vi inte i kommunen som varit på parmiddag och imponerats av värd eller värdinnans imponerande matlagning. Det både smakar och syns när kocken brinner för matlagning. Vi ska locka fram de riktigt duktiga lokala Mästerkockarna från hemmaspisen till proffsköket på Björkbacken.

"Sätta vilket tema hen vill"

Konceptet kommer fungera så här: 

I en förslagslåda på restaurangen lägger gästerna förslag och kontaktuppgifter till de man vill se som Mästerkock med en egen kväll. Björkbacken gör ett urval och tar kontakt med de blivande Mästerkockarna.

– De får tillsammans med vår namnkunniga köksmästare Kjell Karlsson laga sin egen meny. De bestämmer förrätt, varmrätt, dessert, dukning men också kvällens drycker som vin, öl och alkoholfritt – och inte minst kvällens musik. De får också tid att gå ut till restaurangen och själva slå sig ned vid ett bord med vänner och delta i middagen.

Gästerna bokar bord som vanligt och det finns ett fast pris på mästerkocksmenyn som alltid ska innehålla en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt.

– I princip kan Mästerkocken sätta vilket tema hen vill, kanske ska musik och mat harmoniera eller också inte. Det finns en stor frihet i konceptet, som vi tror ska tas emot positivt.

"Kärlek och kunskap"

Glennfalk tror på projektet: 

– För oss på Björkbacken är ”fine dining” också riktigt bra mat på bra råvaror och tillagat med kärlek och kunskap, säger Glennfalk.

Den Mästerkock som lockat flest gäster till sin kväll får dessutom ett hotell- och nöjespaket på Björkbacken kommande säsong.

Ambitionen är att locka fram sju lokala Mästerkockar per år framöver. Satsningen har premiär i mars.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt