Annons:

Stor succé för julshowerna i Tuna – blir ingen fortsättning

Per Backstad, Per Solberg och Åke Hammarskjöld är några av personerna som har bjudit på fartfyllda och roliga julshower i Tuna de senaste helgerna. Foto: Ossian Mathiasson

Stor succé för julshowerna i Tuna – blir ingen fortsättning

Årets sex julshower i Tuna har varit otroligt populära och uppskattade. 1 100 personer har sett showerna som bjudit på många skratt och leenden de senaste helgerna.
Trots succén står det nu klart att det inte blir någon fortsättning 2019.
– Redan förra året sa vi till arrangörerna att vi kör ett år till och sen kommer vi gå vidare, säger Åke Hammarskjöld från Rayday.

Annons:

Raydays satsning på julshower i Tuna bygdegård förra året blev en odiskutabel fullträff med stor uppslutning. 

En fortsättning 2018 var given. Först släpptes biljetter till fyra julshowskvällar och de sålde slut reptilsnabbt och lika snabbt försvann biljetterna till de två extrainsatta julshowerna. 

Intresset hade onekligen räckt för flera kvällar men det stannade vid sex julshower. 

På lördagskvällen var det säsongsavslutning och drygt 200 personer tog del av underhållningen från scenen och julbordet, som Tuna bygdegård svarade för. 

Thomas Hjelm från den arrangerande bygdegården var mycket nöjd när han satte sina ord på årets arrangemang som har besökts av 1 100 personer vid sammanlagt sex tillfällen. 

– Ja, vad ska man säga egentligen? Vi har haft det så himla roligt och det är ett fantastiskt gäng att jobba med. Varje kväll har vi fått mycket positiv feedback och det är kul att vårt arbete uppskattas, säger Thomas Hjelm. 

Ingen fortsättning 2019

Att just Åke Hammarskjöld, en av medlemmarna i Rayday, kom med idén att köra julshower i Tuna bygdegård är huvudanledningen till att det har gått så bra, enligt Hjelm.  

– Även om vi hade haft ett bra julbord så hade det inte blivit något om inte Rayday dragit igång allt. Många är förvånade över att det kan vara sådan hög klass på showen, säger Hjelm. 

Efter totalt tio shower på två år blir det inget tredje år med julshower i Tuna bygdegård, något som Hammarskjöld säger så här om.

– Redan förra året sa vi till arrangörerna att vi kör ett år till och sen kommer vi gå vidare. Vi är hur nöjda som helst med de här två åren och vi älskar arrangörerna. På sätt och vis vore det enklast att bara fortsätta men vi vill inte ta den enkla vägen. Vi tycker om att utvecklas och gå framåt. Vi kan säkert komma tillbaka i framtiden, säger Åke Hammarskjöld. 

"Proffsigt arrangemang"

Hammarskjöld använder ordet succé när han summerar showerna, uppslutningen och allt som har hänt under de två åren. 

– Vi vill att folk ska må bra och komma på gott humör och det känns som att vi har lyckats med det. Det har varit glada leenden överallt. Upplägget är egentligen likadant som i fjol, vi har bara börjat försökt snäppa upp showen ett hack till, säger Hammarskjöld. 

Han är inte sen med att berömma arrangörerna och de ideella krafterna som har lagat all mat vid årets sex julshower. 

– De är egentligen inte proffs men de har gjort ett mycket proffsigt arrangemang. 

"Bara After Shave som kan slå detta"

Thomas Hjelm hade gärna sett en fortsättning med Raydays julshower i Tuna. 

– De är mycket skickliga och det hade varit kul med ett år till, säger Hjelm. 

Hur går tankarna inför nästa år?

– Vi har inte kommit till de diskussionerna än. Det är väl bara After Shave som kan slå detta. Att vi gick in i detta är inget som vi ångrar, det drar in mängder med pengar till vår bygdegård, säger han. 

Stor ekonomisk vinst för bygdegården

Förra året fick de in drygt 150 000 kronor och i år kan det bli dubbelt så mycket. 

– Jag tippar på att det blir mellan 250 000 och 300 000 kronor på de här sex kvällarna. Tuna bygdegård är egentligen bara en lokalförening som ska hyra ut till alla föreningar. Den uthyrningen räcker tyvärr inte till för att förvaltningen på huset ska gå runt. Vi har högre driftskostnader på huset än vad vi får i bidrag. Julshowerna ger ett bra tillskott till kassan. 

Hade du kunnat föreställa dig detta gensvar?

– Jag trodde givetvis att Rayday skulle dra publik men att vi skulle få ett sånt gehör för maten trodde jag inte. Det är jättekul och besökare har sagt att den har blivit ännu godare jämfört med i fjol.

Bilder och filmer från lördagens julshow kommer på sajten i morgon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt